PDA

Zobrazit v plné verzi : Clo od ledna 2007?

Mastero
14.01.2007, 21:28
Bylo mi řečeno, že byla od ledna nastolena přísná pravidla a clo se ze třetích zemí platí vždy a v každém případě (např. u giftu si alespoň vezmou daň za poštovné)?

Prosím potvrďte / vyraťte.

Díky.

Forwardo
15.01.2007, 22:18
Bylo mi řečeno, že byla od ledna nastolena přísná pravidla a clo se ze třetích zemí platí vždy a v každém případě (např. u giftu si alespoň vezmou daň za poštovné)?

Prosím potvrďte / vyraťte.

Díky.

Pokud byly nějak upraveny kvóty a limity pro bezcelní dovoz ze třetích zemí, tak se tato změna zatím nijak neprojevila.

Forwardo
15.01.2007, 23:02
vyhledal jsem informace přímo na stránkách MFČR, zde je výňatek z textu:

Poštovní zásilky zasílané do ČR v rámci EU

Při dopravě zásilek z jiných členských států EU (Společenství) do tuzemska (do ČR), pokud obsahují zboží, které je ve Společenství ve volném oběhu, nepodléhá zboží celnímu dohledu ani celním formalitám.

Poštovní zásilky zasílané do ČR z ostatních zemí

Zboží, které je do Společenství (tedy i do ČR) dovezeno ze států, jež nejsou členskými státy Společenství (tzv. třetí země), je pod celním dohledem a při propuštění do volného oběhu podléhá vyměření celního dluhu. Celním dluhem je clo, daň z přidané hodnoty a další poplatky vyměřované při dovozu zboží. Celní formality související s dovozem zajišťuje zpravidla pošta nebo organizace zabývající se zasilatelstvím a přepravou drobných zásilek.
Osvobození od cla:

Od dovozního cla jsou osvobozeny zásilky zboží nepatrné hodnoty, pokud jsou zasílány ze třetích zemí přímo příjemci, který se nachází na celním území Společenství. Za zboží nepatrné hodnoty se považuje zásilka, jejíž celková vlastní hodnota nepřevyšuje částku 22 EUR. Osvobození od cla se neposkytuje u dovážených tabákových výrobků, alkoholických nápojů a parfémů.

Od dovozního cla je dále osvobozeno zboží neobchodní povahy v každé zásilce jen do hodnoty 45 eur (což je při dnešním kurzu cca 58.22 USD - poznámka Forwardo), včetně hodnoty zboží uvedeného níže, aniž by příjemce odesílateli cokoli platil:
a) tabákové výrobky:
50 kusů cigaret, nebo
25 kusů cigarillos (doutníky o hmotnosti nejvýše 3 gramy na kus), nebo
10 kusů doutníků, nebo
50 gramů tabáku na kouření, nebo
úměrná souprava těchto výrobků;
b) alkoholické nápoje:
– destiláty a lihoviny se skutečným obsahem alkoholu vyšším než 22 % objemových; nedenaturovaný ethylalkohol s obsahem alkoholu 80 % objemových nebo více: 1 litr, nebo
– destiláty a lihoviny, aperitivy vyrobené z vína nebo alkoholu, tafia, saké nebo podobné nápoje s obsahem alkoholu nepřevyšujícím 22% objemových; šumivá vína, likérová vína: 1 litr nebo úměrná souprava těchto výrobků, a
– nešumivá vína: 2 litry;
c) parfémy: 50 gramů, nebo
toaletní vody: 0,25 litru
Výše uvedené ustanovení se týká zásilek mezi fyzickými osobami, zasílanými adresátovi zdarma.

Odkaz: http://www.cs.mfcr.cz/CmsGrc/Tiskove-centrum/faq.htm

foxbox
16.01.2007, 10:07
Aha...

Diky za info,
velmi me zprava prekvapila, zrovna jsem si vcera zkompletoval zasilku na
hodnotu 60$ ?!.Je mozne ji prosim jeste upravit aby byla cena jen 50$?, to by mi udelalo velkou radost ! Jinak se prohnu...
Jiz jsem take poslal prosebny mail (zasilka 2383) o update Josefovi...

Prosim doplnte tuto informaci take do stranky k sestavovani odchozi zasilky,
aby vsem bylo zrejme ze 1500kc uz asi neplati!!!

Petr Slezak

foxbox
16.01.2007, 20:05
Parada!!!

Diky vztricnosti a pruznosti zasilkove sluzby se muzu tesit ,
ze zasilka dorazi bez obav o postizeni v dusledku novych smernic v EU!

Hodne zdaru ZS

Petr Slezak

koplcorp
17.01.2007, 16:10
Dobrý večer, chci se zeptat, pokud na ZS uvedu do popisu předmětu něco jiného a cenu uvedu jinou, je to legální. A mají právo na celním úřadě otevřít zásilku a naúčtovat mi clo a dph i když cena bude stanovena pod bezcelní hranici.

Zkrátka, když na E-BAYi koupim telefon za 300 USD, cenu v (ZS) určím na 59 USD, můžou zásilku otevřít a zároveň mi na účtovat clo a dph takové, za jakou cenu se telefon prodává nebo jak ?

Děkuji.

Lubos
24.01.2007, 05:38
Na zásilku píši cenu 90$ z toho zaplatím 158 Kč clo.
Zatím všechny zásilky prošly bez rozbalení na celnici.
Raději zaplatím pár korun než se s někým dohadovat a chodit na celnici.

Jerry
24.01.2007, 05:44
Po mně nikdy nechtěli CLO. Vždycky jen DPH a to i z poštovného. Takže pokud cena zásilky byla 60$ a poštovné 40$ tak po mně chtěli kolem 500kč DPH.

foxbox
24.01.2007, 08:10
Tak jsem se sice v pohode domluvil na snizeni deklarace zasilky,
ale nejak se ji nikomu nechce odbavit.Od 16.1. se to urcite da dokazat. Ze by tim ze 25.1. vyprsi neplaceny mesic provozu schranky?? Rad se omluvim, pokud se pletu...

Petr Slezak

Jerry
24.01.2007, 10:11
Tak jsem se sice v pohode domluvil na snizeni deklarace zasilky,
ale nejak se ji nikomu nechce odbavit.Od 16.1. se to urcite da dokazat. Ze by tim ze 25.1. vyprsi neplaceny mesic provozu schranky?? Rad se omluvim, pokud se pletu...

Petr Slezak

Na stránkách se to většinou objeví až zpětně, že už je to pryč. Mám zkušenost tak cca 3 dny.

Rudi
30.01.2008, 21:33
jak je to se clem teďka?

Jerry
31.01.2008, 12:12
No, mně opět namarkovali jen DPH.

11john
09.02.2008, 12:58
Ahoj, já v lednu 2 balíky udaná cena 70USD a vše ok(bez cla a dph)