PDA

Zobrazit v plné verzi : ahoj...

novacek
26.06.2006, 22:25
je tady nekdo kdo mi poradi, jak se zaregistrovat na ebay, abych tam mohla nakupovat? diky!!!

Forwardo
27.06.2006, 21:00
Obrázkový návod, i když trochu neaktuální, neboť vzhled eBay se v detailech mění každý měsíc, lze nalézt na stránce http://www.zasilkovasluzba.com/infocenter_ebay_register.php . Má ovšem několik aspektů, o kterých byste měli vědět.

Aspekt 1 - registrace mimo USA
V případě, že jste nový uživatel registrující se mimo USA, tak od Vás bude eBay požadovat nějaké ověření totožnosti. Na konci registrace tedy narazíte na krok, kdy musíte zadat svoji platební kartu, aby byla Vaše totožnost ověřena. Přes tento krok se nedá v daném momentu přejít a bez karty prostě registraci nedokončíte.

Aspekt 2 - vyvarujte se emailové adresy s extenzí .cz
Pokud se totiž registrujete s adresou z české domény, tak jste automaticky považování za 'stranger'. Zaregistrujte si adresu na některém freemailu s doménou .com, já sám bych doporučil gmail.com, který je na pozvání, ale na dotaz rád několik pozvánek z mého limitu (limit je 15 na uživatele) poskytnu za příslib, že pozvete další uživatele Vy. Použitím adresy gmail.com se Vám možná podaří i vyhnout verifikaci platební kartou.

Aspekt 3 - proboha nepoužívejte při registraci diakritiku
Někteří uživatelé s bohatě onabodeníčkovanými jmény nám působí těžkou hlavu, neboť data z eBay si předávají i další služby při tisku poštovních štítků a na amerických systémech pak vylézají z tiskárny naprosté zhovadilosti, které překonají hlavolamy Ernö Rubika. Takže zapomeňte na háčky, zapoměňte na čárky!

Aspekt 4 - skleróza
Zrovna teď si na žádný další aspekt nemůžu vzpomenout

sigiczek
09.07.2006, 21:49
Zdravím,

Druhou možností, bez nutnosti prokazovat se kreditní kartou, je registrace přes EBay.DE - jenom musíte přetrpět tu němčinu - případně to můžete zkusit přes polskou mutaci EBay a dát vědět jak to dopadlo.

Při registraci zvolíte, že chcete ověřit totožnost zasláním dopisu na vaši adresu. Do týdne vám dojde dopis s šestimístným číselným kódem, který pro dokončení přihlášení vyťukáte.

Takže pokud jste k němčině alespoň trochu přičichl, nebudete mít problémy.

Zdravím, Sigi

mapleto
22.07.2006, 19:32
Já jsem se zaregistroval v pohodě na ebay.co.uk bez karty a s koncovkou mailu .cz. Pak jsem začal hledat i v USA a funguje to. Už nakupuji a mám pár věci ve schránce.