PDA

Zobrazit v plné verzi : Polonez parcel

schvanc
11.07.2007, 18:34
Dobry den! Zajimalo by me jak probiha doprava polonez parcel - jestli zasilka dojde az na uvedenou adresu v Cesku. A jak dlouho zhruba v tuto ricni dobu cesta trva?

deliq
12.07.2007, 22:15
tady sme hledal na googlu a nasle neco takovyho .. vidim tu cas radove v tydnech http://www.polonezparcelservice.com/PricesP.htm

deliq
12.07.2007, 22:16
a tady mas primo ve FAQ na zasilkove sluzbe http://www.zasilkovasluzba.com/polonez_parcel.php

Fanda
22.08.2008, 16:47
nemáte už někdo zprávy zda "červnový" (14.června) Polonez parcel dorazil do Čech?

Mikki
22.08.2008, 17:59
nemáte už někdo zprávy zda "červnový" (14.června) Polonez parcel dorazil do Čech?
Nedorazil ještě odesílaný v květnu, dělaj se tam nějaký naschvály. Mikki

Tracy
23.08.2008, 08:28
No tak to se ti spis tvuj balik nekam zatoulal :-(( Moje zasilka Polonezem odesla 8.5. a dostal jsem ji uz nekdy koncem cervna. (A dokonce jsem ani neplatil clo a DPH). Takze dodaci lhuta byla cca 6 tydnu, coz mi nakonec prijde uplne nastejno jako zasilka poslana lezecky, ktera se vsak vali nekdy i mesic na celnici v Praze. Nechci tady delat reklamu konkurenci, ale zasilky Polonez prebira, cli a dorucuje v CR jina firma (ma pobocku ve Zdaru nad Sazavou), ktera to ma pravdepodobne na uzemi CR mnohem lepsi osetrene nez Zasilkova sluzby. Tedy - Zasilkova sluzba to nema na uzemi CR osetrene vubec, a pritom by myslim stacilo, kdyby si tady take udelala nejakou pobocku

Tracy
23.08.2008, 08:30
nejlepe tedy mimo Prahu, a vetsina problemu s postou/celnici Praha 120 by zmizela. Uz jsem o tom psal jinde a myslel, te treba nekdo ze ZS zareaguje, bohuzel se tak nestalo.

Tracy
23.08.2008, 08:44
p.s. Jinak mate pravdu, Zasilkova sluzba se ted vcelku velmi ve zlem rozesla s konkurencni sluzbou www.ehmehmehmehmehmehmehmehmehmehm.cz (ktera ma ovsem monopol na prebirani a dorucovani zasilek Polonez na uzemi CR), takze mozna, ze tam nejake naschvaly budou. Z toho duvodu bych asi doporucoval pri posilani zasilek kontejnerem pouzit uz od zacatku (tedy nakupu zbozi v USA) tuto sluzbu.

Tracy
23.08.2008, 08:48
p.p.s. Jak je videt, na strankach ZS se odkaz na tuto spolecnost uz nesmi ani vyslovit... Jmenuje se ehmehmehmehmehmehmehmehmehmehm (projde to ted?)

vondrus
24.08.2008, 09:59
Tak jsem zvedav,kdy dorazi zasilka vypravena 2. srpna. Snad za 6 tydnu,jako Tracy.

nana
27.08.2008, 01:21

Ja si taky nechala poslat zasilku 14. cervna a jeste nedorazila! Znamena to, ze kdyz si delaji firmy nejaky naschvaly mezi sebou, nam nedorazi nakoupene veci?? Forwardo, nemuzes nam k tomu neco rict? Diky moc!

Forwardo
28.08.2008, 01:45
Ja si taky nechala poslat zasilku 14. cervna a jeste nedorazila! Znamena to, ze kdyz si delaji firmy nejaky naschvaly mezi sebou, nam nedorazi nakoupene veci?? Forwardo, nemuzes nam k tomu neco rict? Diky moc!

My jsme daleci delat komukoli jakekoliv naschvaly. Zasilka odeslana 14.6. je porad jeste v publikovanem rozmezi pro doruceni.

Nicmene o chovani pana Fordose jsme informovali primo firmu Polonez Parcel Service, ta si ve veci musi zjednat poradek sama, my do toho nemuzeme nijak zasahovat nebot s firmou pana Fordose nejsme v zadnem smluvnim vztahu.

nana
30.08.2008, 06:32
Takze se nemuze stat, ze by si nase zasilky vzal jako rukojmi do sporu s vami a treba se rozhodl nam je nedorucit, aby vas "potrestal"?

petr1559
02.09.2008, 11:08
Také čekám na zásilku z Polonezu odbaveneho 14.6. a je zajímavé, že už dorazila zásilka poslaná Polonezem a vybavená zasilkovou službou 12.7. ... ztratila se snad celá loď , nebo nějaké kontejnery? Je nekdo, kdo dostal avizo, nebo zasilku ze 14.6.?

maaraa_99
02.09.2008, 14:06
Také čekám na zásilku z Polonezu odbaveneho 14.6. a je zajímavé, že už dorazila zásilka poslaná Polonezem a vybavená zasilkovou službou 12.7. ... ztratila se snad celá loď , nebo nějaké kontejnery? Je nekdo, kdo dostal avizo, nebo zasilku ze 14.6.?
ja se řadím taky mezi čekající z odeslání 14.6.2008, vypadáto na celý opozděný kontejner nejspíše. moc dobrý pocit z toho ale nemám, snad to bude o.k.

kaca02
02.09.2008, 18:00
Tak dobrá zpráva je, že loď je na světě, protože já si nechávala také poslat zásilku v červnu a včera mi přišel dopis z celnice ve Ždáru, že je to tam. Akorát to musím přes Fordose vyclít

Mikki
02.09.2008, 20:39
Tak dobrá zpráva je, že loď je na světě, protože já si nechávala také poslat zásilku v červnu a včera mi přišel dopis z celnice ve Ždáru, že je to tam. Akorát to musím přes Fordose vyclít
Tak si připrav za každý balíček 300CZK navíc za celní úkony, bych se....

jirkas
03.09.2008, 17:39
Me taky vcera prislo, ze mam ve Zdaru na celnici balik. Byl to Polonez z cervna. A protoze jsem byl nedockavy, tak jsem si do Zdaru zajel. A musim pochvalit celniky za perfektni praci
Na celnici jsem prisel v 8. Od baliku jsem nemel zadnou fakturu. Pouze jsem jim dal kopii obrazovky kde bylo videt jak si zasilkova sluzba strhla za asistovany nakup a dale jsem jim predal papir kde jsem mel seznam zbozi, ktere jsem objednal. S fotografiemi a uvedenou cenou. V 8.20 jsem mel jiz zaplaceno DPH (clo jsem neplatil) a jen jsem zavolal Fordose a dosel si do skladu prevzit balik. Takze celnice ve Zdaru u me ma 1 s hvezdickou. No a v 8.30 jsem jel domu.
Co mi naopak vadi, ze jsem psal zasilkove sluzbe at v baliku necha vsechny faktury. Zustala tam jen jedna. Chtel jsem se prave vyhnout tahanici na celnici, ze jsem neco zamlcel.
Takze muj dojem je asi takovy, ze pokud vse pravdive uvedete tak vam celnici zadne problemy nedelaji. Ba naopak.

vondrus
03.09.2008, 17:49
Muzu vedet o jaky ZDAR jde?

jirkas
03.09.2008, 18:58
Muzu vedet o jaky ZDAR jde?
Zdar nad Sazavou. Tam konci asi vse prepravovane Polonezem. Uz to tu nekde bylo psane. Jinak ve skladu byla este hromadka baliku. Kdo ceka horska kola muze se tesit:)

Fanda
06.09.2008, 07:28
tak jsem vcera podnikl kolecko ve Zdaru nad Sazavou, hlavne proto ze jsem chtel vedet jaka je skutecnost, takze na celni sprave (oproti adrese uvedene na www Horni 28 sidli na nove sdrese Komenskeho 1786). Dobré je dopředu se ohlásit, neboť proclení asi deseti položek trvá 2hodky. DPH plati (ze zakona) fyzicke osoby i za postovne do vasi schranky (neboli za vsechny naklady spojene s koupi zbozi), oproti tomu vydani balicku u pana Fordose naprosto bez problemu, nema problem na zavolani dojet vam ho dat v kteroukoli denni i nocni hodinu, dojem velice ochotneho pana, dokonce par cennych informaci jak probiha vybirani baliku k proclivani a tipu do budoucna (ale to bych tady asi nerad.......:-)))))jinak to vypada ze prisel najednou polonez cerven a cervenec (cca 120baliku, 60 vybrano a rozbaleno na procleni).
Divna praxe je, ze ackoli celni urad rozbali baliky a rozhodne je proclit nedojde jejich cestou k zadnemu oznameni adresatovi, to prijde v obycejne poste od treti osoby (hold zijeme kocourkove a ne v pravnim state:-(

nana
08.09.2008, 09:06
Kdyz mi jeste neprislo zadne oznameni, ze muj balik dorazil, mam podle vas cekat, nebo si taky vyrazit do Zdaru? Diky za info.

maaraa_99
08.09.2008, 14:28
Kdyz mi jeste neprislo zadne oznameni, ze muj balik dorazil, mam podle vas cekat, nebo si taky vyrazit do Zdaru? Diky za info.
Já bych počkal, mě zatím taky ještě nic nepřišlo, třeba je to bez CLA a DPH :o)))

Fanda
08.09.2008, 19:31
do Zdaru dorazily (dle info) zasilky odeslane prez polonez v cervnu a cervenci, a o tech by ste měli mít buď oznámení o zahájení celního řízení a nebo je mít už dávno doma, protože jiné ve skladu neleží:-)

maaraa_99
10.09.2008, 12:10
Hmm, tak jsem volal na dorucovaci sluzbu v CR pro polonez a take na celnici, ale zadny balik pro me nemaji. Takze "babo" rad :o)) Jeste jsem psal primo na polonez, tak treba neco najdou, zatim se ale neozvali.

maaraa_99
11.09.2008, 10:14
odpoved z polozez na balik z cervna. "Parcel is in the container that have still been on the way to Poland".

nana
15.09.2008, 18:27
odpoved z polozez na balik z cervna. "Parcel is in the container that have still been on the way to Poland".

Kde jsi se k takovy odpovedi dostal? Nedela si z nas nekdo legraci? Jak to, ze cervnove zasilky jsou jeste na ceste, kdyz cervencove uz jsou tady?? Jsme rukojmi ve sporu ZS a nejakyho toho Fokose nebo jak se jmenuje?

mchhomo
15.09.2008, 21:14
Taky mi ted prislo info, ze mam balik na celnici (cervnovej), takze predpokladam, ze to jen nestihli poslat vsem....

maaraa_99
16.09.2008, 16:06
odpoved me prisla primo z US pobocky POLONEZ, poslal jsem jim cislo baliku adresy atd. s dotazem kde je balik.
polonez@polonezparcelservice.com

nana
24.09.2008, 06:02
Uz ti neco prislo? Mne porad nic...

maaraa_99
25.09.2008, 06:44
Uz ti neco prislo? Mne porad nic...
zatím stále taky nic, myslim ze to zapomeli prihodit na prekladisti na lod a jde to az ted, muze to byt taky ale uplne jinak. urychlit to stejne nejde, maximalne se opet pozeptat na polezu.

sigiczek
01.10.2008, 19:08
Ted mi prisla zadost o plnou moc k procleni baliku poslaneho Polonezem. Muzu si to jet nejak vybavit do Zdaru sam, nebo to musim nechat na nich? Mam tam kolo na ktere se hodne tesim ;).

Nejake postrehy, kdyztak diky?

vondrus
01.10.2008, 19:19
Ted mi prisla zadost o plnou moc k procleni baliku poslaneho Polonezem. Muzu si to jet nejak vybavit do Zdaru sam, nebo to musim nechat na nich? Mam tam kolo na ktere se hodne tesim ;).

Nejake postrehy, kdyztak diky?

Kolikateho vyplouvala lod s tvou zasilkou?
A co ze tam mas za bajka? :)

sigiczek
02.10.2008, 10:41
Jedná se o srpnový polonez, vypravený tuším první sobotu v srpnu, už nevím.

Jinak tam mam tohle: http://www.montagueco.com/bikes/mx-folding-bike.html

maaraa_99
02.10.2008, 12:44
hmmm, bejci ze srpna jsou uz v CR a cerven nekde v pr..., kde jeeee cervnovy parceeeel :o))) ? beeeee

vondrus
02.10.2008, 14:41
Parada,prave mi taky dorazil dopis od Fordose,takze srpnove zasilky by tu mely byt.

sigiczek
02.10.2008, 15:12
Parada,prave mi taky dorazil dopis od Fordose,takze srpnove zasilky by tu mely byt.

Pochlubíš se, co přislo tobě ??

vondrus
02.10.2008, 15:28
Pochlubíš se, co přislo tobě ??

Tohle : http://www.specialized.com/bc/SBCBkModel.jsp?arc=2006&spid=21642

nana
02.10.2008, 19:59
hmmm, bejci ze srpna jsou uz v CR a cerven nekde v pr..., kde jeeee cervnovy parceeeel :o))) ? beeeee
pekne me to stve. polonez parcel nikomu nedoporucuju, ani kdyz ho ZS zlevnila. Je to strasne nespolehlivy. Je zacatek rijna a zasilka z cervna tady jeste neni. To jsou ctyri mesice. Osmnact tydnu minimalne. Dvojnasobne prekrocena lhuta dodani.
Jdete se bodnout.

Tracy
04.10.2008, 14:15
Vidím, že docela hodně lidem ještě nepřišlo zboží z červnového POLONEZU. A ptali jste se v ZS, co s tím kontejnerem je? Teď, když se stali jejich oficiálním partnerem, to snad pro ně nebude tak těžké zjistit (když už se od nich nikdo neobtěžoval hodit nějakou odpověď sem..). Já sám si na POLONEZ nemohu stěžovat, zboží z květnové zásilky mi přišlo za 6 týdnů (!), navíc bez cla a DPH.

Milda
20.10.2008, 15:34
Dobrá zprávička pro ty, kteří vyslali zásilku Polonezem 9.9. - dnes mi přišel dopis od Fordose k zastupování při celním řízení. Zásilka už tedy asi dorazila. Golfových holí se asi dočkám. To bylo celkem rychlé. Jen jsem zvědavý na to CLO.
Je bezpečnější si to ve Žďáru vyřídit sám nebo poradíte někdo o zastupování Fordosem?
Děkuji

jm116
20.10.2008, 16:58
Dobrá zprávička pro ty, kteří vyslali zásilku Polonezem 9.9. - dnes mi přišel dopis od Fordose k zastupování při celním řízení. Zásilka už tedy asi dorazila. Golfových holí se asi dočkám. To bylo celkem rychlé. Jen jsem zvědavý na to CLO.

Clo u golf. holí je vůči DPH zanedbatelné...

http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarduty?Taric=9506310000&SimDate=20081020&Action=1&ProdLine=80&Country=US/0400&Type=0&Action=1&YesNo=1&Indent=-1&Flag=1&Test=tarduty&Periodic=0&Download=0&Lang=CS&Description=yes

Milda
20.10.2008, 17:46
Clo u golf. holí je vůči DPH zanedbatelné...

http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarduty?Taric=9506310000&SimDate=20081020&Action=1&ProdLine=80&Country=US/0400&Type=0&Action=1&YesNo=1&Indent=-1&Flag=1&Test=tarduty&Periodic=0&Download=0&Lang=CS&Description=yes

Pravda, pravda, u DPH se prohnu. Přesto však to stojí za to.

sigiczek
20.10.2008, 18:22
Je bezpečnější si to ve Žďáru vyřídit sám nebo poradíte někdo o zastupování Fordosem?
Děkuji

No mě taky začátkem října přišlo, že mi něco dorazilo, vyplnil jsem plnou moc a od tý doby ticho po pěšině... nemůžu teda tvrdit nic... Panu Fördösovi jsem se pokoušel volat, kde to vázne a dostalo se mi naprosto neurčité odpovědi ve smyslu "vynasnažíme se" a "děláme co můžeme".

Milda
30.10.2008, 17:08
No mě taky začátkem října přišlo, že mi něco dorazilo, vyplnil jsem plnou moc a od tý doby ticho po pěšině... nemůžu teda tvrdit nic... Panu Fördösovi jsem se pokoušel volat, kde to vázne a dostalo se mi naprosto neurčité odpovědi ve smyslu "vynasnažíme se" a "děláme co můžeme".

Panu Fordosovi jsem volal 2x na číslo uvedeném ve formuláři "Souhlasu k zastupování při celním řízení" , nevím zda jsem mluvil přímo s ním nebo s jeho zaměstnancem, nicméně vždy jsem dostal vyčerpávající odpověď. Dnes dopoledne jsem při 2. telefonátu zjistil, že můj balík je odbavený, clo 0,-Kč, DPH nějakých 1300,-, dodání balíku na mobilem avizovaný příjezd v sobotu nebo neděli. Bylo mi řečeno, že mají trasu s dodávkami v Čechách na 2 dny.
Tak přeji mnoho zdaru, ať je balík brzy doma.

lokomoti
02.11.2008, 10:05
Zdravím,
čekám také na balík odeslaný v září. Plnou moc jsem odeslal zpět už minulý týden, ale stále nic. Jelikož jsem ztratil číslo na pana Fordose tak bych vás chtěl poprosit jestli byste mi nemohli kontaktní číslo na p. Fordose, které bylo uvedeno v plné moci, poslat na mail nebo dát sem.

Díky

mr.gate
04.11.2008, 09:53
Zdravim vas, potreboval bych sehnat tel. kontakt (mobil) na pana Fordose, pred 14 dny jsem mu posilal plnou oc na zastupovani na celnim uradu a od te doby nic.
Díky

lokomoti
05.11.2008, 10:41
Dobrej,
panu Fordosovi jsem se dovolal a dozvěděl jsem se že nic neví. Takže asi ještě počkám a pak to zkusím znovu. Telefon jsem vyral tento 602 961 632. Dovolal jsem se přímo panu Fordosovi.