PDA

Zobrazit v plné verzi : CLO a DPH ?

pitrs
18.09.2007, 08:43
Museli jste někdo platit clo a daň při doručení do ČR? Kolik to asi dělalo?

JirkaB
15.11.2007, 14:49
Ahoj, k dotazu na clo uvádím své zkušenosti:
Když jsem si poprvé objednával zboží na towerhobies.com (zasílá do ČR i bez zásilkové služby.com), tak jsem si zavolal na
http://www.cs.mfcr.cz/CmsGrc/Kontaktujte-nas/Podatelna-CS/ a zkoušel jsem, zda se něčeho dopátrám. A tedy - klobouk dolů - bez sebemenších problémů jsem se dostal na telefon paní, která se mě zeptala, co chci dovézt (autíčko na vysílačku), řekla moment a za chvíli říkala - když bude plastové, tak bude CLO 0 %, když s kovovými díly tak 5 % (možná naopak, to už si nepomatuju).
A upozornila mě, že celníci pravděpodobně vyměří DPH, které zaplatím buď dobírkou nebo mě vyzvou. Nebude-li patrná cena zboží, tak mě vyzvou poštou nějakým formulářem, ať doložím cenu. Ubezpečila mě, že nebudu muset nikam jezdit.
Opravdu, po čase zazvonila pošťačka, chtěla po mně částku rovnající se DPH (na faktuře měli nesprávně uvedené, že jde o CLO, to mají vždycky blbě), předala mi zásilku a tím to skončilo.
Od té doby se už nebojím :-) a vím, že celníci buď nevyměří nic (malá obálka, typicky 1-2 CD, teď jsem jich objednal 4 kusy, tak jsem zvědavý), nebo vyměří DPH 19 %. CLO nechtěli zatím nikdy. Vždycky šlo o zboží v hodnotě max. kolem 10.000 Kč.
Takže teď, když srovnávám ceny v US e-shopech a v českých e-shopech, tak k těm americkým cenám vždycky připočtu 19 %. Stejně to pořád vychází o 1/4 až 1/3 levněji, než u nás. Jenom to poštovné, kdyby nebylo tak drahé..., autíčko vážilo asi 7 kg a poštovné tou levnou americkou poštou bylo skoro 70 USD, no ale i tak - i s DPH a dopravou jsem zaplatil cca 9800 Kč, u nás je stejný typ buď nesehnatelný, nebo stojí cca 13000 Kč.
Hodně štěstí při nakupování!

JirkaB
21.11.2007, 15:26
Takže mi dorazily 4 CD a DPH jsem doplácel. Při dvou CD v obálce to vždycky přinesla pošťačka a nic nechtěla, takže příště bych měl zkusit 3 kousky :-)

Vik
15.12.2007, 08:34
zdravím,
DPH a clo se da obejit docela snadno...staci mit znameho v usa ktery do baliku vlozi darovaci dopis a oznaci ho jako darek...minule vanoc mi tak kamaradka poslala uplne novy ipod,akorat ho dala do baliku bez originalni krabice a napsala jednoduchy darovaci dopis,nezapomnela pripsat ze to zbozi neni samozrejme nove,ale pouzite...ipod mi prisel a zadne dph po mne nechteli...Ale zase na druhou stranu mi jednou poslala 2 pasky a penezenku,cena cca 1600Kc a clo s dph cinilo 370Kc coz jsem se docela divil,ale nebylo proc,pre na vecech byly listecky s cenou a proste to v praglu otevreli a udelali co je jejich povinnost...tak si myslin,ze je lepsi si ty cenovky nechat odstrihat,zasilkova sluzba to poskytuje bezplatne a v pripade ze to v praglu otevrou tak DPH a clo bude cinit daleko min nez by melo.tot vse

zavodou
01.04.2008, 20:26
Jednou se ti to povede podruhe ne, zalezi na tom jak se celnici vyspali, pokud objednavas dost , musis platit nad 1000.00 kc balik DPH vzdy.

motelij
02.04.2008, 18:23
koupil jsem autoradio v ebay v cene asi 4000kc a platil jsem 500.kc DPH...docela garda :-(((

Sensei Jirka
02.04.2008, 18:58
motelij: vzhledem k tomu, že clo + dph činí přibližně 25%, tak je 500 Kč myslím dobrá částka :)

Mastero
04.04.2008, 00:35
koupil jsem autoradio v ebay v cene asi 4000kc a platil jsem 500.kc DPH...docela garda :-(((
A co povíte na toto. Nedávno jsem kupoval staré použité PDA, navíc bez příslušenství (mj. špinavé). Udaná cena byla 100usd. Celní doplatek (daň) činil něco kolem 600czk což je nějakých 38%.
No máme to tu hezky zařízené, vyloženě přiměřená sazba...

nana
08.04.2008, 18:00
nevite, co je vyhodnejsi, jestli posilat vic baliku s mensi hodnotou obsahu, nebo min baliku, ale zase nacpanych? chtela bych si nechat poslat kocarek a nevim, jestli k nemu mam pribalit jeste par dalsich drobnosti, nebo to radsi nechat na dalsi zvlastni balik.
dekuju za radu!