PDA

Zobrazit v plné verzi : Malá anketa o cle

kemensky
23.01.2008, 21:09
Ak môžeš odpovedz prosím na otázku: Koľko balíkov si od ZS dostal a koľko z toho bolo preclených? Dik

Snažím sa urobiť si predstavu o tom ako to na tych nasich colnych uradoch chodi.

Rufusík
25.01.2008, 07:04
Dostal - hodně
proclených které jsem chtel proclít - všechny ( vč DPH )
proclených které jsem nechtel proclít - žádný ( ani DPH )

joe8
25.01.2008, 08:49
dostal : cca 20 balíků v průměru každý 11kg - neproclili ani jeden!!

JirkaB
11.02.2008, 12:09
... jako Rufusík... Je třeba spočítat si, jestli se vyplatí si nechat zboží odeslat rovnou z obchodů domů (pokud to obchod akceptuje), protože e-shopy uvádějí pravdivě cenu - a tudíž zaplatit 19 % DPH. Clo jsem neplatil nikdy, i když podle sazebníku ho měli právo vyúčtovat. No a nebo jestli vyjde výhodněji si nechat zboží poslat do ZS (jedno poštovné), tam to nechat přebalit (poplatek) a odeslat domů (druhé poštovné) a neplatit DPH. To druhé se vyplatí když nespěcháte (ZS není rychlá služba) a když je DPH větší, než dvojité poštovné (e-shop/ZS a ZS/domů) a poplatky za zabalení. Navíc se v USA platí daň, ta to zdraží. Osobně mi vychází, že pokud e-shop doručuje po USA levně nebo zdarma (dost často), tak u zboží od cca 10 tis. Kč se vyplatí použít služeb ZS.

Jerry
12.02.2008, 10:50
To by mne zajímalo, jak to děláte, že Vám to tak projde. Už zase mám na celnici balík, zase po mně chtějí fakturu za notebook, který jsem koupil jako sekáč z druhé ruky. Tak nevím, kde si mám tu fakturu vycucat. Vím, slyšel jsem, že si ji mohu někde sehnat, ale byl bych raději, kdybych nemusel podvádět a vyrábět faktury na neexistující firmy. Copak oni na celnici nejsou schopni pochopit, že když koupíte bazarové zboží, že k tomu žádný doklad nedostanete? Jako odkaz na aukci jim posílat nechci. Kupuje přeze mne více lidí a oni by pak ještě mysleli, že jsem to všechno dovezl pro sebe.

Jo, můj balí váží jen 6kg, ne 11, cenu mám mírně nižší vzhledem k poslední nákupu, kde jsem vykázal cenou plnou a zboží nakonec mělo 2 docela velké závady a já zaplatil DPH jako by vše bylo ok. Pěkně mne to štve.

JirkaB
12.02.2008, 11:57
Využijte služeb a rad ZS, a budete taky spokojený... :-) Jenom se smiřte s jejich delšími termíny. Někdy bych chtěl "pana Josefa" poznat...
Jo jinak si myslím, že naprosto super služba je ta kontejnerová přeprava - když tedy vůbec nespěcháte...

Jerry
12.02.2008, 12:16
Většiny rad poslouchám, ale prostě nemám nervy na to napsat na notebook hodnotu 50$ když stál 300$.

JirkaB
14.02.2008, 08:42
A o jaké nervy jde? Pravda - nemůžete si ho pojistit na skutečnou cenu. V tom je risk (a taky zisk). To si musíte vyřešit sám, já to zatím risknul. Asi to budu dělat tak dlouho, až se mi něco ztratí nebo rozbije. Ale po pravdě stejně nevím, jak se budu dohadovat prostřednictvím České pošty s USPS, aby mi zaplatili rozšlápnutou hračku... Moc nevěřím na snadný úspěch.
Jinak když si Vás zavolají celníci, že jako udaná cena neodpovídá obsahu, tak a) nevím, jak Vám chtějí dokázat, kolik Vás ten notebook doopravdy stál, vždyť Vám ho mohl opravdu někdo prodat z nějakých důvodů levně b) i kdyby to bylo jasné (třeba tam bude faktura), tak Vy přece nemůžete za to, že nějaký prostředník odesílatel spletl cenu a napsal jí blbě. A bez řečí doplatíte clo a je to vyřešené... Já bych se toho tak nebál...

motelij
02.04.2008, 18:33
celnici si mohou take na vase-nase naklady prizvat soudniho znalce a nechat ho zbozi ohodnotit podle nejakych tabulek.to jsem aspon vycetl na jejich strankach,,ale asi to moc casto nedelajii
-a taky se plati za kazdy den co mate zbozi na celnici se plati 20kc....dobrej job...kdyz si spocitate ze to tam maji tak deset dni.........krat pocet zasilek............

joe8
04.04.2008, 08:43
peníze za každý kalendářní den se platí až po uplynutí 20 dnů uložení v celním skladu - a to ve výši 10kč. Pokud do této doby nepošleš podklady k vyměření cla a dph - pošlou balík nazpátek odesílateli nebo pokud požádách o prodloužení uložení- platíš tento poplatek.....jinak ne.

lida09
17.05.2008, 20:10
celnici si mohou take na vase-nase naklady prizvat soudniho znalce a nechat ho zbozi ohodnotit podle nejakych tabulek.to jsem aspon vycetl na jejich strankach,,ale asi to moc casto nedelajii
-a taky se plati za kazdy den co mate zbozi na celnici se plati 20kc....dobrej job...kdyz si spocitate ze to tam maji tak deset dni.........krat pocet zasilek............
Ahojky,no já mám balík na celnici každou chvíli,chodí to následovně,maj moc plno,takže balík leží na celním skladě,bez poplatku,po 2týdnech ho předávájí podle data na celní poštu,ta ho zkontroluje a požaduje fakturu,přijde Vám dopis o zásilce na proclení,tak máte 20dní na to,abyste tam zaslal fakturu,pokud časový limit nedodržíte,tak pak za každý další den platíte 10kč skladné+300kč nějaký poplatek,plus clo,no tak to se pak už moc ani nevyplatí,ale mám zkušenost,že pokud uděláte BUBUBU,tak se to řeší celkem rychle!!!!!!!tak držím palečky