PDA

Zobrazit v plné verzi : Confirmed adress

Rudi
15.02.2008, 22:21
Mohl by mi todle někdo trošku popsat návod, jak toho dosáhnout? na paypalu mám stejnou adresu jako na ebayi a stejně mi teď po koupi přišla v mailu unconfirmed.

C.G. Jung
16.02.2008, 14:01
http://www.diskuzniforum.com/forum/showthread.php?t=107&highlight=Confirmed

Jerry
16.02.2008, 19:05
Mohl by mi todle někdo trošku popsat návod, jak toho dosáhnout? na paypalu mám stejnou adresu jako na ebayi a stejně mi teď po koupi přišla v mailu unconfirmed.

Myslím, že tyhle aukce jsou již pro nás TABU.

viz http://www.zasilkovasluzba.com/news.php#76

Rudi
19.02.2008, 21:49
teď ale myslím spíš návod jak na to, když nevyužívám ZS a nechávám přímo zasílat na svou, podle toho návodu jsem to zkoušel i díky překladači, ale stejně mi to nějak nešlo, tak ideálně česky prosím, DĚKUJI!

Rudi
19.02.2008, 22:00
případně ještě poradit, jak zjistit, zda je to už správně a je tedy confirmed

díky!

martyxxx
20.02.2008, 10:43
Já mám pořád adresu v SF comfirmed :-). Zjistit dopředu to asi nejde. Prostě prodejci zaplatíte a pak vidíte v emailu od PayPalu jestli je adresa confirmed, či nikoli. Takže pokud prodejce vyžaduje confirmed address a nejste si jistí, raději nechte za aukci zaplatit Zásilkovou službu.

Rudi
20.02.2008, 17:16
tak to jste mě nepotěšili, ty zásilky jsou právě již zaplacený...a nyní se již prodávající neozývá, asi budu muset napsat paypalu

jen mi napsal, že nemůže posílat na uncorfimed, přitom 2 hodiny předtím mi odpověděl na jinou, že ji právě poslal, tak nevim.

martyxxx
21.02.2008, 05:24
tak to jste mě nepotěšili, ty zásilky jsou právě již zaplacený...a nyní se již prodávající neozývá, asi budu muset napsat paypalu

jen mi napsal, že nemůže posílat na uncorfimed, přitom 2 hodiny předtím mi odpověděl na jinou, že ji právě poslal, tak nevim.

Já bych to neviděl nijak tragicky. Doporučuji zatím PayPal nekontaktovat. Pokud má prodejce uvedeno u aukce, že zasílá pouze na confirmed address, je nutno to respektovat. Jestliže mu přesto zaplatíte a adresa je uncorfimed. Může se Vám stát, že Vaši platbu nepřijme (ale také nemusí). Pokud platbu nepřijme, pošle ji přes PayPal zpět. Většinou to trvá cca týden než se mi z karty (PayPalu) převedly peníze zpět na účet, i když na PayPalu bylo vidět, že byly dávno poslány - to zpoždění není dáno PayPalem, ale převodem karta - účet. Doporučuji Vám kontaktovat nejprve prodejce, zda již platbu poslal zpět, omluvit se, napsat, že o zboží i nadále stojíte a příslíbit, že platbu pošlete znovu, tentokráte z PayPal účtu s confirmed address (nebo přes Money Order pokud to prodejce akceptuje) a požádat o zaplacení aukce Zásilkovou službu buď přes Paypal nebo přes Money Order pokud jej prodejce akceptuje, tam problém s confirmed adresou není.

martyxxx
21.02.2008, 05:32
Ještě dodatek. Teď jsem si všiml, že píšete, že Zásilkovou službu nevyužíváte. Necháváte si poslat zboží do ČR nebo do USA? Pokud do ČR musí samozřejmě prodejce posílat worldwide. Jinak co jsem viděl na fórech, tak adresy mimo území USA bývají často uncorfirmed, i když adresa majitele karty a adresa na eBayi souhlasí. Stále je tu řešení (ať už pro adresu v USA nebo ČR) zkusit nechat aukci zaplatit přes Money Order prostřednictvím Zásilkové služby pokud to prodejce akceptuje.

Rudi
21.02.2008, 09:34
aha, tak právě v tom bude problém, já to nakonec včera četl i na stránce nějakýho prodejce, že pro ČR bývá adresa dost často uncorfimed. Nicméně platbu mi již přes paypal vrátil, dneska, tak aspoň že tak.
Každopádně, jednalo se o docela velkého prodejce a ani jednou mi na otázku neodpověděl, ikdyž jsem u něj již nakupoval a bez problémů :(
díky za pomoc!