Zobrazit v plné verzi : www.aeropostale.com
jahoda2207
19.02.2008, 22:08
Když mám otevřenou objednávku a čekám na váš asistenční nákup utíká mi spousta akčního zboží,dá se nějakým způsobem udělat objednávku a okamžitě ji uzavřít? A jak zjistím,že jste již objednávku provedli? Sice jsem si četla příspěvky,a zjistila jsem že čekáte na fakturu od prodejce,jenže moje objednávka je stále otevřená a mizí mi zboží,nebo spíš nynější objednávka už je z poloviny jiná než jsem Vám zasílala před pár dny?
Johnyppe
01.03.2008, 17:08
No ja nevim, ale pokazde kdyz zadam objednavku na asistovany nakup tak ji mam hned druhy den vyrizenou, na rychlost si v zadnem pripade nemuzu stezovat.
jahoda2207
02.03.2008, 14:43
No ja nevim, ale pokazde kdyz zadam objednavku na asistovany nakup tak ji mam hned druhy den vyrizenou, na rychlost si v zadnem pripade nemuzu stezovat.
Tak to mě se bohužel nepoštěstilo a jinak už mi ten balík cestuje do schránky 11dní,tak nechápu :-(
Když mám otevřenou objednávku a čekám na váš asistenční nákup utíká mi spousta akčního zboží,dá se nějakým způsobem udělat objednávku a okamžitě ji uzavřít? A jak zjistím,že jste již objednávku provedli? Sice jsem si četla příspěvky,a zjistila jsem že čekáte na fakturu od prodejce,jenže moje objednávka je stále otevřená a mizí mi zboží,nebo spíš nynější objednávka už je z poloviny jiná než jsem Vám zasílala před pár dny?
Velice doporučuji se naprosto osamostatnit a být v dražení soběstační !!!
Ušetříte 20 až 40% celkových vicenákladů, které si ZS účtuje !!!
Jedna z nevýhod je, že nemůžete aktuálně před koncem dražby reagovat na vzniklou cenu, pak doba přepravy je velice zdlouhavá atd. Další zvýšená cena za za dvojitou dopravu. Cana za schránku atd atd....
I když jsou aukce prodejcem označeny, že prodává - respektive posílá jen inside state - tedy uvnitř USA, vždy oslovím prodejce dostatečně brzy před koncem aukce a z 95% se uvolí k tomu, že mi to do Čech pošle. Zároveň ho dotazuji, aby mi napsal cenu dopravy, tu si pak zkontroluji na www.usps.com.
Až odstraníte tohoto prostředníka (ZS, i když je skvělé, že tu jsou a existují !!!) budete mít daleko větší radost z dražení !!!
jahoda2207
04.03.2008, 17:46
Jedna z nevýhod je, že nemůžete aktuálně před koncem dražby reagovat na vzniklou cenu, pak doba přepravy je velice zdlouhavá atd. Další zvýšená cena za za dvojitou dopravu. Cana za schránku atd atd....
I když jsou aukce prodejcem označeny, že prodává - respektive posílá jen inside state - tedy uvnitř USA, vždy oslovím prodejce dostatečně brzy před koncem aukce a z 95% se uvolí k tomu, že mi to do Čech pošle. Zároveň ho dotazuji, aby mi napsal cenu dopravy, tu si pak zkontroluji na www.usps.com.
Až odstraníte tohoto prostředníka (ZS, i když je skvělé, že tu jsou a existují !!!) budete mít daleko větší radost z dražení !!!
Děkuji za rady,už jsem na to přišla taky :-) akorát jsem poprvé nakupovala na ofociálních stránkách aeropostale,tam to jinak než pžes zásilkovou službu nešlo,ale už jsem zjistila,že na ebay je to mnohem lepší :-) levnější,rychlejší,bohužel trochu pozdě,na zásilku stále čekám,už 14 dní nedošel balík do schránky,proč mi nikdo neřek :-(
cus,taky bych doporucil se osamostatnit a drazit na ebeyi...kdyz jsem studoval v use tak jsem nakupoval jen tam...a ted bych se ti chtel zeptat,jestli nemas problem s placenim u tech selleru...jakym zpusobem jim to platis?paypal?a jestli nemas problem ze ten ucet je v czech crowns...diky
porotrico
25.03.2008, 22:34
Tak zrovna na www.aeropostale.com nakupuji sam. Je to daleko pohodlnější než přes nějakého prostředníka. Ne že by v tomto byla ZS nějak špatně, naopak, starají se velmi hezky, ale na druhou stranu nemusím nikomu nic platit a zařídím si to sám.
Stačí mít bankovní účet v USA. Na dálku z Čech je to sice problém zřídit, ale ani to není nemožné. Jedna z takových bank je Wells Fargo. Sice chtějí vědět a hlavně ověřit skoro i číslo bot, ale výsledek je fajn.
Případně požádej ZS (anebo lépe někoho známého), aby ti koupil prepaid Debit Card, například v Meijeru nebo ve Wal-Martu. Stojí to pár dolarů a napoprvé můžeš dobít až 500 USD. Odkaz je tady
http://www.meijerprepaid.com/
Tímto získáš pravou, nefalšovanou americkou kartu, kterou můžeš platit na netu.
Ještě k Aeropostale. Pozor, mají kontrolu na online objednávky, které jsou provedeny "mimo území USA". Tím je myšleno z IP adres jiných států.
Takové pak následně zruší (stalo se mi to). Ideální a nejjednodušší je zavolat na jejich linku a objednat to přes telefon. Anglicky člověk moc nemusí umět, jsou zvyklí na komolenou angličtinu například od přistěhovaleckých Mexikánců.
janacigler
29.03.2008, 08:29
To je strasne zajimavy. Jeste bych potrebovala upresnit - kdyz si necham poridit tu debit kartu u treba wall-martu, musim ji mit fyzicky v ruce? to znamena - musim si ji nechat poslat?
a kdyz si ji pak dobijes pres internet a nakoupis si treba u aeropostale, nechavas si to pak poslat na IPS u ZS?
porotrico
29.03.2008, 11:58
Teoreticky nemusíš. Stačily by ti všechny údaje z karty. Jako doba platnosti, číslo karty, CVV kód a tak. Navíc si ji musíš aktivovat na Internetu. Tím tu kartu jakoby zaktivníš a můžeš ji používat. Současně na ní nastavíš tzv. jméno a Billing adresu, tedy adresu, kterou má kartová společnost uloženou a obchodník to proti této adrese ověřuje.
Aby nedošlo k nedorozumění, vysvětlím v následujících pár bodech, jak to probíhalo u mě.
1. Zašel jsem do Meijeru a v Gift shopu (takový stánek uprostřed storu, kde jsou kupony na kde co. Oděvní firmy, mobilní operátoři, právě i ta předplacená kreditka a tak).
2. Vzal jsem předplacenou MasterCard kartu a šel k pokladně.
3. Zaplatil za kartu cca. 10 USD a vložil na ni 40 USD. Vklady se mohou provádět jen hotově anebo debit kartou. Nelze použít kreditka. Takže jsem si musel vybrat hotovost. Teoreticky by mohli chtít nějaký doklad totožnosti u pokladny, ale po mně ji nikdo nechtěl. Kupoval jsem však jen jednu, takže to mohla být náhoda.
4. Přišel domů a přihlásil se na web, který jsem psal v předchozím příspěvku.
5. Zvolil aktivaci karty a zadal jednotlivé údaje z karty, aktivační kód na ústřižku z pokladny (velmi důležitý), pak adresy, číslo pasu (musí se to takto udělat) a podobně. Je to poměrně jednoduché a pochopitelné.
6. Potvrdil, že všechny údaje jsou správné. Akceptovali to a napsali mi, že mi pošlou mou personální kartu, což už asi udělali. Tipuji, že ji už mám ve své schránce a zanedlouho si ji přepošlu do ČR.
Pokud by ti to neakceptovali a nechtěli vystavit personální kartu (se tvým jménem na kartě a tak), samozřejmě můžeš utratit ten prvotní vklad vložený na pokladně. V mém případě 40 USD. Minimum prvního vkladu je 20 USD a maximum je 500 USD.
Vklad peněz na kartu (pouze už tu personální) lze provést:
1. direct deposit (tzn. jako bankovní převod z US bankovního účtu)
2. Green Dot (něco jako dobíjecí systém na kde co). Zajdeš do jakéhokoli obchodu, kde prodávají Green Dot, a koupíš další kupon, který na pokladně proměníš v aktivační kód. Samozřejmě kód má v sobě zakódováno, kolik jsi jakoby uložila na té pokladně.
3. Dobít opět v Meijeru (Wal-Martu)
Poplatky jsou následující:
1. Karta stojí 10 USD
2. Měsíční poplatek za Meijer Kartu je 4,95 USD
3. Dobití pomocí Green Dot je cca. za 5 USD.
Pokud se ti zdají tyto poplatky veliké, tak by možná pro tebe mohlo být lepší, kdyby ti nějaký známý koupil Gift Card přímo od Aeropostale. Respektive všechny obchody mají tyto dárkové poukázky. Jsou bez poplatku, ale samozřejmě zaplatíš částku, kterou chceš koupit.
Nevýhodou je, že dárkový kupon platí jen v tom konkrétním obchodě a ne obecně.
Co se týká zasílání z Aeropostale, tak je nutné si to nechat zaslat do ZS. Nejsou ochotni zasílat jinam než do Kanady nebo USA.
Musím konstatovat, že rady od "porotico" jsou k nezaplacení a velmi cenné.
Ale přesto mi dovolte prohlásit, že na můj vkus je to zbytečně složité.
Zařiďte si PayPal !!! Tady u nás v cz. A je to.
Přece drtivá většina seriózních prodejců v USA přijímá tento způsob plateb !
Jak na to - napíšu sem postup, který jsem absolvoval asi před dvěmi roky. Předpokládám, že by to dnes nemělo být jiné.
1. musíte vlastnit "embosovanou" kartu (nejlépe VISA, Masterkard) co to je "embosovaná" karta vám řeknou pracovníci banky. Předběžně lze řící, že má-li karta vyražené číslo do plastu - je to ona. S touto dnes už běžnou kartou provádíte výběry v automatech a platíte u nás v cz obchodech
2. registraci u PayPal provedete podle návodu, který je k dispozici v odkaze na fóru na www.terc.cz
Zde klikněte na záložku fórum. Zde je téma:
Internetové platební systémy (PayPal, Moneybookers, ...) a pod ním taky : Internetové aukce, aukční servery (eBay, Aukro, ...)
Potvrďte Internetové platební systémy a dále pak téma: Články o PayPal na českém internetu, no a zde je konečně poslední odkaz na registraci u PayPal.
Pro info, PayPal je součást firmy eBay. Jsou vzájmě provázané kvůli bezpečnosti.
Až budete registrováni u PayPal, provedete na svém účtě u PayPal přidání vaší embosované karty. Uvedu postup, který jsem dělal před děmi lety.
Přidání karty k zaregistrovanému účtu PayPal
1. Otevřu str. MY eBay
2. na levé straně potvrdím MY ACCOUNT
3. Na obrazovce kliknu na třetí odkazový řádek: Update Profile Summary
4. objeví se obrazovka Member Log-In , kam je třeba doplnit svůj e-mail a heslo (registrační údaje pro PayPal účet - já to mám stejný jako u eBay). Po potvrzení tl. Log-In nebo enter proběhne zalogování – přihlášení do systému PayPal.
5. Na následující obrazovce Profile Summary potvrdit ve slopciPayPal: Add Card
6. doplnit typ karty, otevřít roletku a vybrat (VISA atd)
7. doplnit číslo karty (vyražené číslo na kartě, netřeba se bát, toto číslo mohu zveřejňovat
8. doplnit poslední trojčíslý čísla uvedeného na zadní straně v podpisovém proužku
9. zkontrolovat adresu
10. potvrdit Add Card
11. objeví se obrazovka : Enroll in PayPal's Expanded Use Program. Zde se v prvním, žlutě orámovaném odstavci píše :
You have successfully added a credit card. Please note that this credit card is now your primary card. For more information on your primary card, please refer to your Profile.
Překlad přibližný : Máte úspěšně přidanou kartu. Prosím všiměte si, že Vaše karta je nyní Vaše primární karta. Pro více informací o Vaší primární kartě, se prosím podívejte do Vašeho Profilu.
Otázky na veškeré technické starosti směřujte právě na terc fórum.
Důležitá poznámka : poměrně dost obchodníků vyžaduje mít verifikovanou adresu i kartu. Na to postup nemám. Prohrabte se ve svém eBay a taky PayPal účtě a proveďte verivikaci !
Jak to pak funguje ?
Vydražíte aukci, kde prodejce povoluje PayPal.
Domluvíte s prodejcem cenu dopravy ap.
Prodejce pošle fakturu - invoice. V jejím odkazu je přístup k platbě nebo spustíte My eBay - svůj účet. Zde máte v odkaze WIN, položku, kterou jste vyhráli a v tom řádku je odkaz na zaplacení. Je to fakt max. jednoduchý!!!
Potvrďte placení - přihlášení na vaáš PayPal účet, vybrat položku k zaplacení, zkontrolovat cenu, údaje a pak jen kliknout na PAY. A je to.
Úžasný na tom je, že když už máte předem vykorespondovanou cenu přepravy a jiných dohod s prodejcem, on vám hned pošle fakturu, tak vy zaplatíte během jedné minuty po skončení aukce.
Pozor: od prodejců vždy vyžadujte faktury !
Paypal obdrží vaši žádost o zaplacení položky a sám si inkasuje z vašeho účtu potřebné koruny (ne v našem aktu.kurzu, ale podle jejich kurzu - cca to je asi o 0,50 Kč více než náš kurzík). Stává se, že první odečet z účtu u banky (v období, kdy je platba vedena jako nezaúčtované transakce) je nižší než potom ta konečná zaúčtovaná. Jsou to desetikorunové až stokorunové rozdíly, záleží na výši platby. Chtěl jsem tomu přijít na kloub, ale nakonec jsem to nechal "koňoj" .
Tak až tohle zmáknete, teprve pak bude vaše dražení parádní !
Mám u vás čokoládu . . . .:-)
porotrico
30.03.2008, 10:11
Ahoj Lubomíre,
díky za pochvalu, potěšila... :-)
Samozřejmě PayPal mám taky. Dokonce mám dva. Jeden český a druhý americký. Oba mám verifikovány, protože mám bankovní účet v USA. Ten český si může verifikovat kdokoliv, ale US Paypal je trošku problém. Bez bankovního účtu a/nebo US SSN# to nejde.
Máš pravdu, že drtivá většina akceptuje PayPal, žel velikou nevýhodou je, že ta konkrétní drtivá většina jsou téměř stoprocentně pouze prodejci na eBay. Samozřejmě jsem už platil PayPalem i u normálních prodejců. Například thenerds.com, ale zrovna oděvní společnosti jako Macys.com, American Eagle, Abercrombie & Fitch, Tommy Hilfiger či na začátku tohoto vlákna zmíněný Aeropostale neberou jinou platební cestu než právě platební karty a jejich vlastní dárkové kupony.
Stejně tak i moje oblíbená počítačová firma Apple nebere PayPal, kromě platby na iTunes Storu, kde ovšem striktně vyžadují US PayPal. S českým PayPal účtem je tedy neošidíš.
Nicméně jsem rád, že se zde alespoň trošku rozvinuly rady dalším lidem. Chápu, že ne všichni mají takové věci podchyceny. Některé to třeba ani moc "nebaví". Jen to chtějí nějak udělat a vlastně je jim jedno jak.
Ohledně embosovaných karet. Máš pravdu, že jsou podmínkou pro zřízení PayPal účtu. Není však úplně pravda, že to jsou jen tyto karty. Některé banky vydávají tzv. virtuální Internetovou kartu (například eBanka, GE Money Bank a jestli si správně pamatuji tak i KB). Jedná se o neexistující kartu, ze které máte jen její číslo a všechny údaje potřebné k provedení platby. Většinou jsou tyto karty chráněny systémem zamykání, což znamená, že si musíte zavolat do banky pro "otevření" karty pro nákup a po nákupu se karta zase sama zablokuje, aby nedpšlo k zneužití.
Všechno vypadá krásně, ale má to jeden háček. Někteří američtí prodejci neautorizují rovnou částku za zboží, ale jako by si "osahávají" vaši kartu, kde autorizují pouze nějakou minimální částku (obvykle 1 USD). Výsledek této autorizace ověří oproti údajům, které jste zadali na jeich formuláři (jako billing adresu, dobu platnosti a tak). Pokud vše souhlasí a prodejce se cítí bezpečně, tak provede druhou a někdy i třetí autorizaci té skutečné částky za zboží.
Tady však právě vzniká ten problém s internetovými kartami. Pokud vím (klidně mě někdo opravte, sám takovou kartu nemám), tak se Internetové karty zablokují ihned po první transakci, tedy po té zkušební autorizaci ve výši 1 USD. A následně se už neprovede ta skutečná autorizace. Výsledkem je, že nákup neprojde jako celek.
Jak poznat embosovanou platební kartu? Jednoduše. Musí to být MasterCard a ne Maestro v případě MasterCard konsorcia, v případě Visy je to Visa a ne Visa electron. Jinak je pravda, že na embosovaných kartách jsou všechny důležité údaje vytlačeny do plastu, takže je možné tyto údaje otisknout na imprinter prodejních místech, mezi lidmi známé jako "žehličky"... :-)
Snad to někomu pomůže... :-)
porotrico
30.03.2008, 10:38
Luboši,
ještě jsem zapomněl napsat, že v současné době se hodně rozmáhá Google Checkout, což je obdoba PayPalu, respektive se jedná o konkurenci.
Lidé v US už začínají mít PayPalu a jeho skoromonopolu dost, tak často volí alternativní micropayment portály. Jedním z nich je právě Google Checkout. Funguje podobně jako PayPal a má nižší poplatky pro prodejce.
Ohledně kurzového rozdílu, o kterém se zmiňuješ. Dá se to udělat jinak. Nemyslím si, že je vhodné spojit konkrétní eBay účet s konkrétním PayPal účtem. Lepší je, když to po potvrzení platby vždy zadáváš znovu. V takovém případě se můžeš rozhodnout, jestli chceš využít převodní kurz PayPalu (vždy nevýhodný) anebo v měně faktury od prodejce, tedy obvykle v USD. Samotnou konverzi pak provede banka, obvykle s jejich kurzem deviza prodej v konkrétní den proúčtování transakce (neplést si to s autorizací).
Systémem, jak popisuješ ty, jsi vytvořil tzv. preapproval pro prodejce. Tam opravdu jen potvrdíš transakci heslem a hned se provede. Nicméně změnu tzv. Funding Options můžeš také provést.
1. Přihlaš se na PayPal
2. Klikni na Profile. Podotýkám klikni, nevol žádnou z automaticky "rozkliknutých" možností.
3. Otevře se ti kompletní seznam možností v Profilu. Jsou tam tři sloupečky - Account Information, Financial Information a Selling Preferences.
4. V prostředním sloupci úplně dole by měla být volba Pay List. Klikni na ni.
5. Otevře se seznam všech těchto pre approval spojení mezi tebou a prodejci. Například tam může být Skype, iTunes Store a podobně.
6. V pravo nahoře těsně nad seznamem usestavených spojení je políčko "Set Available Funding Sources". Klikni na něj.
7. Měl bys tam mít možnost u jednotlivých karet kliknout na Conversion Options. Udělej to.
8. A zde si konečně můžeš změnit způsob, jakým ti bude PayPal tyto transakce účtovat. Buď pomocí jejich konverze anebo ti budou účtovat částku v měně prodejce.
Samozřejmě to vše musíš uložit. Dokonce by ti měl přijít email s potvrzením, že to prošlo. I tak není na škodu vydržet nějakou hodinku a zkontrolovat si, že je všechno dobře nastaveno.
Mám virtuální kartu e-banky a k ní paypal účet založený v USA (bohužel ne verified) ale s kartou se to má tak že si můžete automatické zamykání buď úplně vypnout anebo nastavit částku po jejímž strhnutí se karta automaticky zamkne. Já mám limit 300 kč takže když něco vydražím na ebayi odemnknu kartu, zaplatím a karta se zamkne. Když chci něco koupit mimo ebay vždycky se najde někdo kdo zboží prodává a platby přes pay pal umožňuje.
porotrico
30.03.2008, 11:16
Mám virtuální kartu e-banky a k ní paypal účet založený v USA (bohužel ne verified) ale s kartou se to má tak že si můžete automatické zamykání buď úplně vypnout anebo nastavit částku po jejímž strhnutí se karta automaticky zamkne. Já mám limit 300 kč takže když něco vydražím na ebayi odemnknu kartu, zaplatím a karta se zamkne. Když chci něco koupit mimo ebay vždycky se najde někdo kdo zboží prodává a platby přes pay pal umožňuje.
Díky za vysvětlení s těmi limity eBanky.
Ten americký PayPal máš však s nějakými dost tvrdými limity, ne?
Dokud jsem jej neměl verifikovaný, tak jsem měl limit 2000 USD na placení za celou dobu životnosti tohoto účtu a 500 USD za měsíc jako withdrawal. Jakmile jsem PayPal účet verifikoval se svým US bankovním účtem, tak všechny limity byly zrušeny. Mohu posílat i přijímat peníze bez limitu.
Ahoj Lubomíre,
díky za pochvalu, potěšila... :-)
Máš pravdu, že drtivá většina akceptuje PayPal, žel velikou nevýhodou je, že ta konkrétní drtivá většina jsou téměř stoprocentně pouze prodejci na eBay. Samozřejmě jsem už platil PayPalem i u normálních prodejců. Například thenerds.com, ale zrovna oděvní společnosti jako Macys.com, American Eagle, Abercrombie & Fitch, Tommy Hilfiger či na začátku tohoto vlákna zmíněný Aeropostale neberou jinou platební cestu než právě platební karty a jejich vlastní dárkové kupony.
Snad to někomu pomůže... :-)
Ahoj,
jen jsem vam chtela rict, ze jsem ted narazila na tenhle obchod http://www.cheapabercrombie.com/, kde maji na obleceni od tehle znacky nejen slevy, ale jeste ho zadarmo posilaji kdekoliv po svete. Mohlo by se to vam, milovnikum Abercrombie, hodit. :)
C.G. Jung
23.05.2008, 14:02
Mno, tak tam bych si nic nekoupil...
ja doporucuju tactics.com, vyborny a posilaji i primo do CR, ale za nekrestanske postovne. Maji fakt slusny vyber. Dobry je taky Dogfunk, ale tam mi to nesezralo kartu. U tactics jo a odpovidaji fakt dobre na maily. A maji fakt peknou grafiku a provedeni obchodu
Ahojky, chtěla bych nakupovat zboží z USA, buď přímo z oficiálních stránek Aeropostale nebo z eBay :-) Mohli byste mi poradit, co všemu musím zařídit? účet atd. Děkuji moc
ANGELA77
04.08.2008, 15:03
ahoj, vcera jsem udelala objednavku na Aeropostale a zaplatila sestry visou-ktera zije v USA, a nechala poslat zbozi k ni, s tim , ze ona mi to posle do CR, myslite teda , ze mi to zrusi? to me klepne pepka, skoda, ze jsem si ten Vas prispevek neprecetla drive, oni, se teda platbu z karty nestrhnou? nemuze se stat, ze si penize strhnou a zbozi nedostanu? ach jooooo
diky za nazor/radu, Angela
Tak zrovna na www.aeropostale.com nakupuji sam. Je to daleko pohodlnější než přes nějakého prostředníka. Ne že by v tomto byla ZS nějak špatně, naopak, starají se velmi hezky, ale na druhou stranu nemusím nikomu nic platit a zařídím si to sám.
Stačí mít bankovní účet v USA. Na dálku z Čech je to sice problém zřídit, ale ani to není nemožné. Jedna z takových bank je Wells Fargo. Sice chtějí vědět a hlavně ověřit skoro i číslo bot, ale výsledek je fajn.
Případně požádej ZS (anebo lépe někoho známého), aby ti koupil prepaid Debit Card, například v Meijeru nebo ve Wal-Martu. Stojí to pár dolarů a napoprvé můžeš dobít až 500 USD. Odkaz je tady
http://www.meijerprepaid.com/
Tímto získáš pravou, nefalšovanou americkou kartu, kterou můžeš platit na netu.
Ještě k Aeropostale. Pozor, mají kontrolu na online objednávky, které jsou provedeny "mimo území USA". Tím je myšleno z IP adres jiných států.
Takové pak následně zruší (stalo se mi to). Ideální a nejjednodušší je zavolat na jejich linku a objednat to přes telefon. Anglicky člověk moc nemusí umět, jsou zvyklí na komolenou angličtinu například od přistěhovaleckých Mexikánců.
porotrico
05.08.2008, 06:54
ahoj, vcera jsem udelala objednavku na Aeropostale a zaplatila sestry visou-ktera zije v USA, a nechala poslat zbozi k ni, s tim , ze ona mi to posle do CR, myslite teda , ze mi to zrusi? to me klepne pepka, skoda, ze jsem si ten Vas prispevek neprecetla drive, oni, se teda platbu z karty nestrhnou? nemuze se stat, ze si penize strhnou a zbozi nedostanu? ach jooooo
diky za nazor/radu, Angela
Nemusíš se bát, že ti něco strhnou a zboží nepošlou. Oni udělají (respektive v tvém případě udělali) tzv. předautorizaci karty. To znamená, že si zablokovali částku za zboží formou autorizace. Tím došlo k ponížení disponibilního zůstatku na platební kartě (pravděpodobně je to viditelné v online bankovnictví tvé sestry).
Následující krok je kontrola objednávky vnitřním auditem společnosti (Aeropostale, Abercrombie, American Eagle, Gap a další). Pokud se jim cokoliv nebude zdát, tak ti objednávku zruší. Pokud bude pro ně všechno v pořádku, tak ti zboží odešlou a z autorizace se stane "posting", neboli dokončí předautorizovanou částku, která se ti následně strhne fyzicky z účtu. Obvykle to trvá několik (2-4) dní.
V případě, že ti zruší objednávku, tak se výše uvedená předautorizace zruší. Obvykle do 2 týdnů, maximálně měsíc, ale to jsem už hodně dlouho neviděl tak dlouhou dobu. Jakmile dojde ke zrušení předautorizace, tak se blokovaná částka jakoby vrátí zpět na účet a yvýší se ti disponibilní zůstatek o tuto částku.
Dobu, než dojde ke zrušení předautorizace, má každý bankovní ústav jinou. Například Spořitelna má 7 dní, Citi bank v ČR 15 dní, Unicreditbank v ČR asi 7 dní, Wells Fargo v USA asi 4 dny, Meijer prepaid v USA zhruba 2 týdny.
Omlouván se, že do toho skáču, ale chápu to správně, že když nakoupím na www.aeropostale.com přímo z Česka a zadám tam svoji doručovací adresu, ale zapatit to nechám CZ-ebay, pak mám možnost, že mi to pošlou přímo z aeropostale, pokud neshledají žádný problém?
porotrico
11.08.2008, 19:21
Omlouván se, že do toho skáču, ale chápu to správně, že když nakoupím na www.aeropostale.com přímo z Česka a zadám tam svoji doručovací adresu, ale zapatit to nechám CZ-ebay, pak mám možnost, že mi to pošlou přímo z aeropostale, pokud neshledají žádný problém?
Myslím, že tomuto dotazu pořádně nerozumím. Nicméně se pokusím na něj odpovědět.
1. Aeropostale.com NEPOSÍLÁ jinam než do US (včetně AFO a APO) a Kanady.
2. Je velmi málo pravděpodobné, že by "odtolerovali" platbu českou platební kartou.
3. I kdyby nakrásně akceptovali platební kartu, tak ti objednávku stejně v zápětí zruší, protože mají kontrolu na objednávky provedené mimo území USA (Kanady), tedy na IP adresy jiných států.
vBulletin v3.5.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.