PDA

Zobrazit v plné verzi : může prodejce zrušit ukončenou aukci?

franta
27.06.2006, 19:36
jinak řečeno...zajímá mě když aukce nějakého předmětu skončí pro prodejce hodně špatně, jestli může jakoby vše zrušit...příklad grafická karta ATI radeon X1900XTX (nová), normální cena cca. 400-500USD, tak tuto kartu vydražím něco kolem 100USD, má prodejce právo jakoby aukci zrušit a říct mi že prostě "mám smůlu"??? dík moc.

Forwardo
27.06.2006, 20:47
V případě, že pro prodejce dopadla aukce hodně nevýhodně, někteří prodejci se uchylují ke lsti a oznámí Vám, že zboží bohužel prodali před koncem aukce omylem někomu jinému, předmět byl ukraden, sklad vyplaven, či vykraden. To je ještě dobrá varianta, neboť Vám to oznámí před platbou a sami nesou tíži poplatků eBaye za dokončenou aukci, která je okolo 5% z dosažené ceny v aukci (u motorových vozidel jsou tyto poplatky paušální - např. osobní auto 40 USD).

Ti nejdrsnější prodejci Vás nechají pár týdnů čekat po zaplacení zboží a poté Vám oznámí, že se zboží ztratilo při přepravě a vrátí Vám peníze. Takže se to může stát a není proti tomu žádná obrana a jediné čím se můžete bránit je dát prodejci negativní feedback za 'nesportovní' chování. Na druhou stranu jste přišel jen o čas strávený nad aukcí, takže se nedá hovořit o nějakých velkých škodách. ;)

franta
27.06.2006, 21:11
hm, tak to je dost špatný...máte s tím už někdo nějaké zkušenosti? jak často se tohle stává a jestli si teda opravdu nemám dělat zálusk :) děkuji mockrát

Forwardo
27.06.2006, 21:15
hm, tak to je dost špatný...máte s tím už někdo nějaké zkušenosti? jak často se tohle stává a jestli si teda opravdu nemám dělat zálusk :) děkuji mockrát

Nám se to stalo ze zhruba tří tisíc aukcí asi pětkrát, takže tak jedno promile případů.

lubomir
06.07.2006, 20:57
...bohužel jsem nezjistil, jak do tohoto "rozběhlého" tématu vložit další rozšiřující otázku...činím tak tedy přes odpověď (bylo by vhodné toto napravit!)

Takže já se zeptám polopatisticky : může či nemůže (dle podmínek eBay) prodejce zrušit ukončenou aukci, když mu vydražená cena nevyhovuje ???

Forwardo
06.07.2006, 21:55
...bohužel jsem nezjistil, jak do tohoto "rozběhlého" tématu vložit další rozšiřující otázku...činím tak tedy přes odpověď (bylo by vhodné toto napravit!)

Takže já se zeptám polopatisticky : může či nemůže (dle podmínek eBay) prodejce zrušit ukončenou aukci, když mu vydražená cena nevyhovuje ???

přečtěte si ještě jednou moji první odpověď ... rozšířit už se to dá jen větou: pravidla eBay nedovolují zrušit aukci po jejím ukončení, ale pokud přestane existovat předmět vlastní dražby, tak není jak dražbu ukončit a proto musí být zrušena ... četl jste Hellerovu Hlavu 22? ;)

mikrovlny
24.08.2006, 19:47
Ja jsem ziskal jeden vyrobek za ultra nizkou cenu, prodejce ( z Izraele) se tam prepsal v pismenku, proto normalni ebay vyhledavac tuto aukci nenasel, narazil jsem na to nahodoux ze ja pako se taky preklepl pri zadavani do vyhledavace;-)
Zarizenicko prislo fukcni za skvelou cenu ;-) 6ti denni aukce s jednim bidem ;-) , pritom slo o zbozi , ktere kdyz jsem kupoval v jinych aukcich tak melo kolem 10 prihozeni.

LK