PDA

Zobrazit v plné verzi : USPS airmal a clo

dogly
22.02.2008, 14:23
1)Chtěl bych se zeptat jestli Česká pošta vozí po Praze zásilky USPS Airmail i o víkendu anebo jen EMS??

2)Zásilka opustila celnici během 4 hodin.Znamená to tedy,že mi jí neproclili??Já sem si totiž myslel, že když jí proclí tak se budu muset stavit na celnici a částku dorovnat(udělal sem chybu na zásilku sem napsal že je za 65 USD a pojištění sem dal na 800 :(). Nebo jak je to?Předem děkuji za odpovědi

martyxxx
22.02.2008, 17:07
1) O víkendu Česká pošta vozí pouze EMS. Jakmile projde dle trackingu zásilka celnicí, zpravidla 2. nebo 3. den se ji pošta pokusí doručit (v Praze).
2) Je velice pravděpodobné, že zásilka prošla bez problémů celnicí. Pojišťovat zásilku s udanou cenou 65USD na 800USD je krajně podezřelé a docela riskantní - to jen pozornost celních orgánů přitáhne. Nicméně pokud byla udaná cena 65USD a dle trackingu je zásilka venku z celnice, pak na 99% nic platit nebudete. Clo a DPH se počítá z udané ceny, resp. z dokladů které jsou k zásilce přiloženy. Zásilka samozřejmě může opustit celnici i tehdy, bylo-li DPH resp. clo vyměřeno. Pak celníci přiloží k zásilce složenku a zásilka je Vám vydána po zaplacení této složenky. V tomto případě to ale na tuto variantu nevypadá.

lubomir
04.03.2008, 09:45
1)Chtěl bych se zeptat jestli Česká pošta vozí po Praze zásilky USPS Airmail i o víkendu anebo jen EMS??

2)Zásilka opustila celnici během 4 hodin.Znamená to tedy,že mi jí neproclili??Já sem si totiž myslel, že když jí proclí tak se budu muset stavit na celnici a částku dorovnat(udělal sem chybu na zásilku sem napsal že je za 65 USD a pojištění sem dal na 800 :(). Nebo jak je to?Předem děkuji za odpovědi

Pakliže v celní deklaraci udáváš 65 $ je skutečně nesmysl tentýž balík pojišťovat na 800$. V případě jakékoli nehody a újmy balíku ti USPS při reklamaci bude vyplácet max. 65$. Takže zbytečně vyhazuješ peníze za pojistku.....a navíc je to krajně podezřelé....jak píše marty. Už to tak nedělej !!! Doporučuji také rozhodně tyto balíky posílat s tracking number !!! Tím máš větší jistotu, že nemůže jen tak beze stopy někde zmizet !!!
Dnes se už EMS takto nejmenuje - je to IMS. V mém městě mi přivezli zásilku IMS v SO dopoledne - takovou zásilku je cz pošta povinna dodat okamžitě po výstupu z celnice, tedy i v NE a sv.
Co se týče popisu v celní deklaraci je velice vhodné psát obecný popis. Tedy, když koupím např. zvukový modul za 1000$ , nechám si tam napsat : použitý starý zesilovač (user amplifier), u starožitné hračky za 1500$ pak stará použitá hračka ( user toys). Tímto obecným popisem pak nejsi nápadný !!!
Jinými slovy řečeno napsat pravdivě starožitnost je riskantní ale user toys nikoho nezaujme - a o to tady kráčí.

nana
10.04.2008, 10:49
Nevite nahodou nekdo emailovou adresu na celnici? prave mi od nich prisel dopis, ale je to spatna kopie, a vsechny pokusy odeslat to z provoz.o2mp@cpost.cz selhaly a porad se mi to vraci. Nevite proc? diky za radu.

Pirony
10.04.2008, 11:05
Nevite nahodou nekdo emailovou adresu na celnici? prave mi od nich prisel dopis, ale je to spatna kopie, a vsechny pokusy odeslat to z provoz.o2mp@cpost.cz selhaly a porad se mi to vraci. Nevite proc? diky za radu.
zkus místo 2 v mejlové adrese napsat z, pak by měla být správně!

nana
11.04.2008, 05:11
Dekuju za tip. To jsem samozrejme taky zkusila, ale i z ty se mi to vratilo. Pujdu tam osobne, myslite, ze to k necemu je?

Tracy
12.04.2008, 11:24
Tento email jim bohužel téměř nefunguje, mají v tom pěkný nepořádek. Sice na vyrozumívací dopis uvádějí tento email, ale bohužel nefunguje.

Zkuste tento, poradil mi ho jeden z pracovníků vyclívací pošty - vedpost.ozmp@cpost.cz

nana
12.04.2008, 16:56
ja tam nakonec sla osobne a celnici mi potvrdili, ze jim uvedena emailova adresa nefunguje. mimochodem, nechala jsem si poslat iPod s engravovanim, cena 249 USD, doplacela jsem 872 Kc dph - info pro vsechny, kdo nakupuji u apple.

Mrna
13.04.2008, 08:23
Nemáte někdo zkušenosti s posíláním Notebooků z USA? Vím, že PC a notebooky jsou osvobozeny od cla to mi psali z celní správy, ale jak obejít placení daně?

Mě zatím napadlo, že si MacBook pro objednám z amazonu nechám zaslat rodině co mám v USA a tam i to přepošle jako použitý notebook v hodnotě 500 USD místo 2000 USD a zaplatit 4x menší daň.

Nemá někdo tady zkušenosti??

Jerry
14.04.2008, 12:49
ja tam nakonec sla osobne a celnici mi potvrdili, ze jim uvedena emailova adresa nefunguje. mimochodem, nechala jsem si poslat iPod s engravovanim, cena 249 USD, doplacela jsem 872 Kc dph - info pro vsechny, kdo nakupuji u apple.

Hmm, mám to z ruky do Prahy, faktury jsem poslal - na email, ale už přes týden se nic neděje, dovolat se buď nejde a pokud už mám to štěstí, že to začne zvonit, tak to stejně nikdo neveme :( Máte taky takový problém?

bartfox
14.04.2008, 16:50
fakturu sem poslal na jejich mejlovou adresu a za 4 dny byl balik doma - dobirka 550,- (bez cla, pouze DPH)

B

dsun
22.04.2008, 07:24
Hmm, mám to z ruky do Prahy, faktury jsem poslal - na email, ale už přes týden se nic neděje, dovolat se buď nejde a pokud už mám to štěstí, že to začne zvonit, tak to stejně nikdo neveme :( Máte taky takový problém?

doklady jsem poslal taky pred tydnem (14.4) a porad nic. podle dopisu mam
udajne od 25. zacit platit poplatky za ulozeni. hlavne bych nerad, aby to poslali zpatky do USA.

C.G. Jung
22.04.2008, 13:37
Teď o tom mluvili na ČRo1. Pošta je zavalená a uvažují o nepřetržitém provozu.

http://www.novinky.cz/clanek/138210-posta-celi-lavine-baliku-z-usa-nestiha-je-vcas-dorucovat.html

Fuerto
22.04.2008, 16:20
doklady jsem poslal taky pred tydnem (14.4) a porad nic. podle dopisu mam
udajne od 25. zacit platit poplatky za ulozeni. hlavne bych nerad, aby to poslali zpatky do USA.

Jo, přesně tak. Z USA balík dorazil během tří dnů a teď se už víc jak týden válí na Celní poště. Po vytrvalém prozvánění mi nakonec telefon zvedla nějaká silně udýchaná osoba a sdělila mi, že mám tedy ještě týden počkat, pak se uvidí. Myslím, páni celníci, že by bylo vhodné, abyste zkusili pracovat taky někdy v soukromém sektoru. U nás totiž, když něčeho máme moc, tak se to prostě musí dodělat i za cenu sobot a nedělí. Je dobře, že uvažujete o nepřetržitém provozu. Doufejme, že to bude vidět.

Rudi
22.04.2008, 19:36
zde bych to nesváděl jen na celníky, ale i vedení, které prostě více lidí nechce přijmout. Pokud dojde k masivnímu nárůstu, je potřeba přijmout i další lidi. Nebo vy snad chcete pracovat každej jen kvůli tomu, že Váš zaměstnavatel má hodně práce a nechce přijmout nikoho dalšího?