PDA

Zobrazit v plné verzi : Zvláštní konce aukcí

lubomir
17.03.2008, 21:20
Ahoj,

zakládám toto nové téma, neboť mám jednu otázku, na kterou by rád slyšel odpověď každý.

Všichni víme, že nakupovat na eBay je fajn, ale nese to také rizika (zaplatím a prachy ani zboží nikdy neuvidím, věc se cestou rozbije, celníci mi vyměří DPH a clo...ap).
Je opravdu důležité si pozorně a všímavě prohlédnout "prodejce" a dle toho usoudit jestli je seriózní. Ale to není spasitelné - průšvich se může stát i když se snažíme.
Typicky podvodné aukce jsou ty,v kterých se nabízí zboží mající běžnou cenu 1000 $ za 100 $ v režimu Kup teď (buy now) a to ještě od prodejce z Číny, Koree, Jugoslávie, Ruska ap. Navíc se prodejce zaregistroval předevčírem.

Jsou mi divné totiž takové aukce, které nikdo nedraží.

Prodejce je zaregistrovaný třeba 5 či 10 let, má provedeno např 550 nebo i 3200 prodejů, současně má třeba 20 aktivních aukcí, které se draží, jeho feedback je přinejmenčím 99,8%, má svůj celý obchod na eBay. V aukci nabízí !!!atraktivní!!! zboží ve velice dobrém stavu,funkční, nabízí 7 až 10 fotek, dobrý popis zboží, přijímá karty, cena dopravy normální atd atd. Prostě vše v pohodě. Startovací cenu dá na 900 $ (je to model zboží, které se kolem běžně prodává v aukci za cca 1700 $ !!!)

A světe div se - aukce skončí a nikdo ji nedražil !!!!

O několik minut později skončí jiná aukce stejného modelu za 1750 $, kde soupeřilo např 8 kupujících.

Tak z toho jsem tedy v čudu. Nechápu to. Je mi to divné až téměř podezřelé. Kladu si otázku : jak ti ostatní "amíci" poznaj, že to nebudou dražit. Mám z toho pak pocit, že oni mají nějaké informace, které jsou nám zatím utajeny.
Napadá mě : ukradený eBay účet ?!?!?

Pro jistotu tyto aukce ani já nedražím. Průběžně si dělám průzkum trhu a musím říci, že takovýchto neprodaných aukcí přibývá.

Těším se na vaše reakce a především na názor Forwarda. Děkuji.

tappaja
18.03.2008, 18:54
No a neni nekde v popisu, ze se jedna treba o zbozi na splatky nebo nejaka takovahle finta?