PDA

Zobrazit v plné verzi : Nedorucena zasilka

weri29
21.03.2008, 15:17
Dobry den chtel bych se zeptat jak postupovat. Zhruba před 6 tydny jsem si vydrazil na Ebay (anglicka verze) telefon, dotyčný mi ho poslaldotycny hodnoceni pred 99%), poslal mi i trinactimistny kod zasilky, vse by bylo v poradku az nato ze zasilka do ted neprisla, to same se mi stalo i s objednanym trikem (nato cekam uz 5 tydnu). Prodejce telefonu mi porad pise ze vina není na jeho strane (pry ze je chyba na české poste, tam jsem si i volal, ale tam mi rekli pote co zadali kod ze zasilku nemaji evidovanou v systemu, tohle mi rekli na me mistni poste i na vyclívací poste v praze) a ze mam cekat ze pry zasilka prijde, ale moc se mi nezda ze zasilka z Anglie do CR putuje 6 tydnu. Obe dve zasilky byli poslany přes Royal Mail.

Pirony
22.03.2008, 19:17
Dobrý den, dodávku zboží by měl reklamovat na podací poště prodejce, pokud to bylo placeno přes Paypal, snažil bych se zachránit aspoň peníze! viz. článek na http://www.zasilkovasluzba.com/support/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=100
píšete šest týdnů, je nejvyšší čas!

11john
23.03.2008, 08:03
Zvol postup jakpíše Pirony a co ti ukazuje ten kod zasilky ( přijata, odeslána, mezinárodní přeprava..)

Jerry
23.03.2008, 16:59
Dobry den chtel bych se zeptat jak postupovat. Zhruba před 6 tydny jsem si vydrazil na Ebay (anglicka verze) telefon, dotyčný mi ho poslaldotycny hodnoceni pred 99%), poslal mi i trinactimistny kod zasilky, vse by bylo v poradku az nato ze zasilka do ted neprisla, to same se mi stalo i s objednanym trikem (nato cekam uz 5 tydnu). Prodejce telefonu mi porad pise ze vina není na jeho strane (pry ze je chyba na české poste, tam jsem si i volal, ale tam mi rekli pote co zadali kod ze zasilku nemaji evidovanou v systemu, tohle mi rekli na me mistni poste i na vyclívací poste v praze) a ze mam cekat ze pry zasilka prijde, ale moc se mi nezda ze zasilka z Anglie do CR putuje 6 tydnu. Obe dve zasilky byli poslany přes Royal Mail.

Stalo se mi, že jsem také čekal na zásilku z Anglie - Royal mail. Když se po měsíci nic nedělo, prodejce mi poslal zboží (CDrom) ještě jednou. A za 3 dny jsem měl doma zásilky OBĚ a podle razítka ta jedna šla více než měsíc. Takže ono u těch pošt člověk nikdy neví.

V každém případě, pokud máte trackovací číslo, musíte její stav ověřovat na stránách Royal mail a ne u české pošty, tam s velkou pravděpodobností podle čísla Royal mail nezjistí nic.

Forwardo
25.03.2008, 06:56
V těchto případech je dobře navštívit svoji doručovací poštu, protože tam občas bývá uložena zásilka pokud jste nebyli zastiženi doma při doručení a stane se, že Vám doručovatelka zapomene hodit lístek do schránky. Do ZS se takhle jednou za dva měsíce vrátí zásilka, která ležela na poště a po dvou týdnech byla zaslána zpět s poznámkou "nevyzvednuto" a na trackingu se přitom vůbec neobjeví údaj o doručení do ČR. Poštovní zásilky zkrátka nelze paušalizovat, každá má trochu jiný osud.

K Jerryho poznámce o trackingu musím naopak pochválit tracking České pošty, protože narozdíl od trackingu USPS se z něj dozvíte i do jakého města byla zásilka doručena a číslo přijímací pošty, což často velmi usnadní pátrání po zásilkách.

MoGwAYCZ
15.08.2008, 03:19
Mam stejný problém. Vydražil jsem si telefon, poslal peníze přes Paypal, zásilka byla poslana:
"Your item was accepted at 12:23 PM on July 22, 2008 in POMPANO BEACH, FL 33071." - zdroj USPS.com

Dnes je 15.8.2008 a já začínám být už nervózní, co se kde po***lo.
18.7. jsem si nechal poslat balík z Vancouveru,B.C,Canada a byl tady během 8dní normální poštou. Občas taky nechávám posílat sběratelské karty z USA a ty jsou tady ve 100% případů maximálně do 10ti pracovních dní.

Na doručovací poště jsem už byl, ale nic tam pro mě nemají.
Co se kde mohlo stát????

Nebo panikařím prozatím předčasně? :-)

kim1979
15.08.2008, 04:32
Ahojky mám stejný problém 21.7 jsem vyhrála něco na e-bay a do ted to nemám, mezitím přišlo 5 balíků, které se podle trackingové číslo vůbec nehnuli ani teď, když už mi to doručili. Z té Anglie jsem také čekala v červu zhruba 25 pracovních dní, byla jsem nervozní jako pes, měla jsem tam pro prcka dárek k narozeninám.
Od dvou z e-bay jsem sice dostala trackingové čísla, ale jedno vůbec neexistovalo a druhé bylo doručeno loni v květnu, přesto přišlo všechno jen ten jeden z toho 21. nic, tak nevím.

Forwardo
16.08.2008, 17:14
Mam stejný problém. Vydražil jsem si telefon, poslal peníze přes Paypal, zásilka byla poslana:
"Your item was accepted at 12:23 PM on July 22, 2008 in POMPANO BEACH, FL 33071." - zdroj USPS.com

Dnes je 15.8.2008 a já začínám být už nervózní, co se kde po***lo.
18.7. jsem si nechal poslat balík z Vancouveru,B.C,Canada a byl tady během 8dní normální poštou. Občas taky nechávám posílat sběratelské karty z USA a ty jsou tady ve 100% případů maximálně do 10ti pracovních dní.

Na doručovací poště jsem už byl, ale nic tam pro mě nemají.
Co se kde mohlo stát????

Nebo panikařím prozatím předčasně? :-)

Mno pokud je na trackingu pouze "acceptance", ale ani po téměř měsíci tam není další řádek, že balík opustil území USA, pak jsou dvě možnosti

1. (ta lepší) zásilka byla poslána jako First Class, to jest měla do hmotnosti 2lb a její tracking začíná písmeny LC... tyhle trackingy se zpravidla neskenují a zásilka leží v útrobách košířského mobydicka.

2. zásilka se zasekla buďto přímo na Floridě, nebo pravděpodobněji na mezinárodním leteckém poštovním hubu ve státě NJ, kde balíčky čekají na své letecké přípoje. V dovolenkové sezóně se setkáváme s tím, že tam zásilka visí i 2-3 týdny.
Ale pokud není v trackingu po měsíci informace o opuštění USA, pak je rozhodně na čase, aby prodejce inicioval Inquiry na USPS.

Více informací na http://www.usps.com/insuranceclaims/intlclaims.htm

jm116
18.08.2008, 04:15
...
2. zásilka se zasekla buďto přímo na Floridě, nebo pravděpodobněji na mezinárodním leteckém poštovním hubu ve státě NJ, kde balíčky čekají na své letecké přípoje. V dovolenkové sezóně se setkáváme s tím, že tam zásilka visí i 2-3 týdny.
...

Výše popsané je řekněme od února 2008 (do té doby platily několikadenní lhůty podle WWW ZS) specialitou USPS PMI zásilek.

Pokud na zásilku spěcháte, používejte několikrát rychlejší USPS EMI (dorazí obvykle do týdne) či pro levné/malé zásilky "First Class" USPS (to obvykle doručí do 14 dní).