Zobrazit v plné verzi : poštovní schránka - platí se paušál, nebo jen když tam něco je?
Ahoj všem,
narazil jsem na tuhle službu, ale nepodařilo se mi najít, jestli za schránku musím platit pořád, anebo jen když tam něco je.
Paušál mě docela odrazuje, protože si třeba budu chtít sem tam něco objednat, ale platit 200,- měsíčně pořád a třeba za nic? To se to zboží docela prodraží... Stejně tam nic ze začátku sušit nebudu a obratem si to nechám přeposlat.
Tak jak to teda je?
Sensei Jirka
25.04.2008, 13:30
Při paltbě na rok to máš výrazně levnější. Jinak mám takový dojem, že jde si zaplatit na měsíc, nechat si tam třeba poslat pár zásilek, hned odeslat domů a pak třeba ZS půl roku nepoužívat (peníze na účtě Ti zůstanou), pak si zase zaplatit IPS a využívat dál.
Pokud se mýlim, někdo mě jistě opraví :)
Zkuste se nad tím zamyslet ještě jednou. Opravdu si pořád myslíte, že budete za schránku platit jenom po dobu, co tam máte zboží? Věřím, že logickým uvažováním zjistíte, že to tak není a platí se tak paušálně, ať tam zboží máte nebo ne.
Sensei Jirka
25.04.2008, 14:19
Rudi: Vždyť já vim, že se platí paušálně, pouze řikam, že na stránkách ZS jsem myslím tohle někde četl, že ta možnost tu je.
Každopádně já to nijak neřešil, pač mi bylo hned jasný, že tohle vědět nepotřebuju ;) za $79 na rok a je pokoj :)
Jestli se ale platí za schránku pořád, tak přestávám chápat výhody dovozu pro jednotlivce přes tuto službu. Kolikrát do roka si koupím objektiv, lego nebo PDA?
Sensei Jirka
25.04.2008, 14:23
Martin: V tom přáípadě, pokud Ti jde o 3 věci ročně (příklad), tak si IPS neplať a nechávej si to posílat rovnou do ČR (což samozřejmě musí splňovat podmínku, že s tim prodejce souhlasí), pokud ne, někoho požádej, pokud máš tu možnost (myslim, že i tady by se našli nějaký ochotní, po rozumnej dohodě). Na to se Ti IPS fakt nevyplatí
... Kolikrát do roka si koupím objektiv, lego nebo PDA?
Tak se prostě podívej na problém z jiného úhlu. Zaplať na celý rok dopředu a rok žádný "paušál" platit nebudeš ;-)
Hmm.. teď mě kolega odkázal na http://www.zasilkovasluzba.com/support/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=75&nav=0,4
Takže zřejmě prázdnou schránku platit nemusím, anebo si platit $1 měsíčně za hibernaci. To není špatné!
vBulletin v3.5.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.