Zobrazit v plné verzi : Problemy s Ceskou Postou - reseni
Dobry den,
se sluzbami ZS jsem velmi spokejeny, nicmene i presto, ze mam schranku jeste na pul roku predplacenou, koncim. Duvod: Ceska posta. Balik mam jiz mesic na celnici a porad se nic nedeje. Apeluji timto na vas, abyste v ramci moznosti podali stiznosti, zadali vysvetleni, potvrzeni, ze CP skutecne dela maximum se situaci, kdy roste pocet zasilek z USA. Ja osobne ten 1 balik nejak preziju, sam nemam chut se snazit dotazovat vedeni CP atd. A radsi se vzdycky zkusim zeptat prodejce, jestli neudela vyjimku a nezasle mi to rovnou do CR. Ale snad je ve vasem zajmu toto prosetrit, preci jen jste instituce, ktera tam posila stovky baliku, takze snad budete mit nejakou vahu.
Pokud mate i vy, dalsi uzivatele, zajem na nejake akci ze strany ZS, dejte to zde najevo.
Jak jsem se dozvedel pri tel. rozhovoru s celniky, vsechny baliky odesilane z adresy Pennsylvania Ave. San Francisco jdou automaticky bokem a rozbaluji se. Zasilkova sluzba uz je hodne proflakla, takze uz to vcelku ztraci smysl pres ne nakupovat. Cekal jsem na procleni baliku skoro mesic a kontroluji polozku od polozky.
to je sice pravda, ale neni to pricina zdrzeni, pred 2 mesici mi balik rozbalili, ale na celnici stravil necely tyden, ted tam proste nestihaji nic
Panove - asi sem mel setsakramentske stesti, protoze sem dostal balik z celnice neporuseny a tudiz neotevreny! Takze bud neoteviraji baliky (ze ZS) vsechny a nebo ten muj nejakou nahodou proklouzl...
B
Panove - asi sem mel setsakramentske stesti, protoze sem dostal balik z celnice neporuseny a tudiz neotevreny! Takze bud neoteviraji baliky (ze ZS) vsechny a nebo ten muj nejakou nahodou proklouzl...
B
zřejmě jsi měl asi opravdu štěští, jelikož poslední 3 balíky se na poště zdržely "pouze" 3 týdny, ale všechny rozbalené, nebylo na první pohled rozpoznatelné, jestli se v tom celníci hrabali nebo ne, ale zase na druhou stranu proč by bylík rozbalovali, že???
takže opravdu to vidím tak, že všechny balíky směřující z adresy 1260 Pennsylvania ave. jdou bokem a jsou kompletně kontrolovány - nechápu tento tah celníků, čím toho chtějí docílit? toho aby lidé přestali ZS využívat a jim se zmenšil počet přijímaných balíků, tím pádem i zlehčila práce???
jiný důvod v tom nevidím....
Jediné řešení je opravdu tak jak psal LUKASV - bombardovat je stížnostmi...nejlepší řešení by bylo, kdyby se zde uveřejnil text, který by každý uživatel ZS (a nejen ti, ale všichni co mají problém s ČP a jejich zadržováním balíků) odeslal poštou - nejlépe na vedení - možná poté, co by jim přišel jeden a tentýž text třeba 100x by s tím začali opravdu něco dělat...
Posílat stížnosti na jednu jedinou emailovou adresu, kteoru mají uveřejněnou (provoz.ozmp@cpost.cz) je zbytečné, akorát se tím prodlužuje čekací doba pro ty, kteří své podklady k balíkům odeslali na zmíněnou adresu - než se k těmto podkladům celníci přes tyto stížnosi dostanou, je to další čas navíc.
Takže uživatelé ZS, zamysleme se už s tím něco udělejme....
Co s tím chceš dělat? První problém je, že trvá dlouho, než zásilku vůbec zaregistrují. Celou dobu tvrdí, že to nedorazilo do republiky. Lež jako věž, tvrdím já, ale dokažte to. Druhá věc - já posledně nabízel, že si i připlatím za vyřízení. Vůbec mi nešlo o DPH. Na to ovšem nemají mechanizmus, jedině tam zajet a zkusit někoho uplatit. Jenže to je protizákonné, že...
Jinak nechápu, jak může nevyužívání zasilkovasluzba.com zmenšit počet doručovaných zásilek. Já si spíš myslím, že kdyby neblbli a přijali mé tvrzení, že balík je jen za 75 USD a neproclívali ho, že tím si ušetří práci. Jinak každý americký e-shop uvede cenu správně = celnice má víc práce.
S tím, že zasilkovasluzba.com = automatická kontrola, to je škoda, zrovna teď tam mám docela dost věcí na odeslání a rád bych ušetřil :-) Ale budu se těšit, jak budou chtít doložit cenu těch motorků a ozubených koleček, co tam mám. 4 CD to asi neokecám, i když americké ceny jsou hodně malé, ale kolik stojí elektromotor? A vůbec, co když mi to někdo dal? Budu si muset prostudovat nějakou vyhlášku, dobrovolně se jim nedám... :-)
ja s tim nebudu delat nic, vysvetleno v prispevku vyse, jde mi o to, ze pred mesicem byly v tisku prohlaseni, pracujeme 24/7, posili jsme dalsimi zamestnanci atd. A rad bych vedel zda se tak skutecne stalo? V zajmu ZS by melo byt tohle zjistit a dozadovat se reseni, pokud si chteji udrzet dobry byznys...ted je to 1 mesic co mam zasilku na celnici, predtim tam cestovala 14 dni, a ted to bude dalsich 14 dni, co uz jim tam lezi i faktury o hodnote zbozi. Secteno 2 mesice nez mi balik dorazi do CR, ke vsi ucte kterou k ZS mam, uz si pres ne nic zasilat nebudu. Je to chyba posty, ne ZS, ale ta je na poste zavisla, takze snazit se "urychlit" CP by pro ne melo byt stejne prioritni jako cokoliv jineho. Je sice pekny, ze ted urychlili odbavovani baliku v USA behem nekolika dni, ale k cemu mi to je, kdyz to CP zpozdi o 2 mesice
... Je sice pekny, ze ted urychlili odbavovani baliku v USA behem nekolika dni, ale k cemu mi to je, kdyz to CP zpozdi o 2 mesice
Pošta (=CP) neproclívá - ta jen přeposílá dokumenty mezi Tebou a Celním úřadem, detaš. oddělení O25, Plzeňská. A "žába na prameni" jsou ti celníci (=CÚ, nikoliv ČP)...
Ona celníkům skončila práce na hranicích ,Vietnamce už téměř taky "zlikvidovali" a teď si našli novou pracovní náplň - POŘÁDNĚ kontrolovat balíky!!!
Mě došly na podzim 3 balíky a úplně bez problémů,do 10 dní os odeslání z USA byly u mě doma.Na jednom z nich zazítko z rentgenu,žádný rozbalený.
Ten můj současný balík, z USA odeslán 14.4. , v pátek 6.6. (ano,včera)mi došly papíry z celnice.
Opravdu se nám to pěkně pokazilo.
Pošta (=CP) neproclívá - ta jen přeposílá dokumenty mezi Tebou a Celním úřadem, detaš. oddělení O25, Plzeňská. A "žába na prameni" jsou ti celníci (=CÚ, nikoliv ČP)...
Tak pozor, to rozhodně není pravda! Celníkům to trvá (aspoň v mých případech) asi třetinu z celkového času. Pošta má tu výhodu, že může tvrdit, že balík ještě nedorazil do republiky. U celníků se přesně ví, kdy zásilku dostali a kdy jí předali dál. (Pošta samozřejmě na dotaz, jak to, že loni putovali všechny mé balíky z USA cca dva dny a letos putují tak dlouho, nemá kloudnou odpověď, aspoň ten pán do telefonu, se kterým jsem mluvil, vyloženě mlžil).
Tak pozor, to rozhodně není pravda! Celníkům to trvá (aspoň v mých případech) asi třetinu z celkového času. Pošta má tu výhodu, že může tvrdit, že balík ještě nedorazil do republiky. U celníků se přesně ví, kdy zásilku dostali a kdy jí předali dál. (Pošta samozřejmě na dotaz, jak to, že loni putovali všechny mé balíky z USA cca dva dny a letos putují tak dlouho, nemá kloudnou odpověď, aspoň ten pán do telefonu, se kterým jsem mluvil, vyloženě mlžil).
Pokud to jde s USPS, tak se dá přes jejich trasování poměrně přesně zjistit, KDY ta zásilka překračuje kontrolní body (= kdy je na posledním letišti v USA, a kdy se pak poprvé objeví v Praze).
Typicky tam bývá něco takovéhoto:
Arrived Abroad, May 29 (= přílet do Prahy - balík opouští služby USPS)
Into Foreign Customs, May 29 (=dostávají to na CÚ, a na cca týden to zdrží)
Out of Foreign Customs, June 04 (=CÚ to předává ČP, a ta to příští den doručí)
At Foreign Delivery Unit, June 05, ...
Ve Tvém případě ta data nesedí?
Já tam tohle nikdy neměl. Typicky tam mám
Your item left the United States from NJI at 6:48 AM on May 29, 2008.
No a pak se objeví, že zásilka byla přijata vyměňovací poštou. A to se loni objevilo obvykle po dvou dnech. Před asi měsícem se to tam objevilo po více než třech týdnech a u téhle konkrétní zatím nic. Na České poště to je samozřejmě česky
* Zásilka podána dne 27.05.2008.
* Zásilka dne 29.05.2008 odeslána do České republiky.
Letí to zřejmě přes Mars.
No a pak se objeví, že zásilka byla přijata vyměňovací poštou. A to se loni objevilo obvykle po dvou dnech. Před asi měsícem se to tam objevilo po více než třech týdnech a u téhle konkrétní zatím nic. Na České poště to je samozřejmě česky
Ten "chudší" výpis bývá obvykle u "pomalejšího" režimu přepravy (=Priority Mail USPS), ne?
Po posledním zdražení (jak u ZS, tak u USPS) se to už ale - aspoň dle mě - v podstatě nevyplatí používat. Rychlejší (a detailněji trasovatelný - viz ten můj aktuální případ) Express Mail stojí jen o zanedbatelných pár babek víc.
A jinak - problémy se zásilkami cestujícími přes NJI (="chyba" je evidentně u amíků) jsem už měl několikrát...
Mám zcela totožné data z trackingu :D tak jsem zvědav, kdy nám to dorazí.
Protože mě už to totálně štve, tak jsem poslal dva e-maily s dotazy Poště. Jeden na tiskovou mluvčí. Včera mi volala nějaká pracovnice pošty a sdělila mi to, co vidím sám, že zásilka stále nedorazila do republiky. Na dotaz, zda je to opravdu tak a jestli náhodou zásilka někde neleží ve skladu, bylo chvilku tichu a pak mi řekla, že ona nepracuje ve skladu. Chvíli jsem debatovali a nakonec mi řekla, ať jsem trpělivý, že teď skutečně mají zásilky zpoždění týden až dva oproti normálu. Aneb mi na konci potvrdila to, co si myslím.
Jinak mi není jasná jedna věc: Americká pošta napíše, že zásilka opustila USA. Uběhne týden a k zásilce není nic připsáno. I kdyby dejme tomu putovala přes různá letiště po světě, čemuž moc nevěřím protože je to nelogické a hlavně neekonomické, tak by přece na každém překladišti měla přibýt u zásilky poznámka o datumu, času a co se dělo. Že to tam není podle mě může znamenat
- v Americe lžou
- všichni, kde se to překládá, na to kašlou
- kašle na to Česká pošta
No já vám nevím, co je pravděpodobnější...
... Americká pošta napíše, že zásilka opustila USA. Uběhne týden a k zásilce není nic připsáno. I kdyby dejme tomu putovala přes různá letiště po světě, čemuž moc nevěřím protože je to nelogické a hlavně neekonomické, tak by přece na každém překladišti měla přibýt u zásilky poznámka o datumu, času a co se dělo.
U neexpresních zásilek (=Priority Mail) chodících u USPS přes NJI je to posledních několik měsíců obvyklé. Viz můj reálný případ, kdy to týden cestovalo přes USA z SF do NJI, pak měsíc přes moře, a nakonec si to ještě 14 dní poleželo u celníků:
Acceptance, April 11, 2008, SAN FRANCISCO
International Dispatch, April 17, 2008, NJI
Arrived Abroad, May 12, 2008, CZECH REPUBLIC
Into Foreign Customs, May 12, 2008, CZECH REPUBLIC
Out of Foreign Customs, May 26, 2008, CZECH REPUBLIC
Delivered Abroad, May 28, 2008, CZECH REPUBLIC
Jeden by skoro řekl, že "Priority Mail® International" už teď vůbec neposílají letadlem, ale kontejnerem/vlakem/lodí ...
No já nevím, ale z toho přece není jasné, jestli to měsíc putovalo do Česka, nebo to doputovalo za dva dny, pak to měsíc leželo ve skladu České pošty a pak to teprve pošta zanesla jako že "právě dorazilo".
No já nevím, ale z toho přece není jasné, jestli to měsíc putovalo do Česka, nebo to doputovalo za dva dny, pak to měsíc leželo ve skladu České pošty a pak to teprve pošta zanesla jako že "právě dorazilo".
Nevím jak Ty, ale já výraz "Arrived Abroad" chápu jednoznačně.
A navíc - "pánem" nad celním skladem, který "propouští zboží do oběhu" (= do ČR) je celní úřad.
Arrived Abroad je "přijel do zahraničí", nebo tak něco. Důležitý je, kdo to tam píše a to já nevím. Jestli tuzemský zaměstnanec, tak to je český pošťák a ten to tam může napsat hned, nebo všechny balíky nejprve vysype někam do skladu a pak je postupně bere a zapisuje. A má toho hodně a nestíhá. Tak to vidím já.
Píšeš, že "pánem" nad celním skladem, který "propouští zboží do oběhu" (= do ČR) je celní úřad.
No funguje to tak, že se příchozí zásilky strčí do skladu, a z něho ho vyndavá pracovník Pošty, který ho dává Celníkovi. Celník ho buď proclí a vrátí, nebo vrátí rovnou. Takže první na tahu je Pošta. Aspoň tohle mi na Poště i Celnici tvrdí, už jsem toho obtelefonoval hodně...
K tomu prvnímu - myslím, že mi dává za pravdu i text na zasilkoveslube, viz
http://zasilkova-sluzba.com/news/2008/02/23/usps-pohresujete-leteckou-zasilku/
je to až dole.
zazvorka
11.06.2008, 08:59
Co s tím dělat?
Jako bezvýznamnému občanovi, který si tyto obstrukce platí na daních nezbývá než následující:
piště stížnosti - svému poslanci, státní správě, zahraničním přepravcům. Sdělte své zkušenosti na všech diskuzních fórech, známým, prostě všude, ovlivňujte veřejné mínění a doufejte, že nakonec tisíc malých drobností umoří i osla.
Arrived Abroad je "přijel do zahraničí", nebo tak něco. Důležitý je, kdo to tam píše a to já nevím. Jestli tuzemský zaměstnanec, tak to je český pošťák a ten to tam může napsat hned, nebo všechny balíky nejprve vysype někam do skladu a pak je postupně bere a zapisuje. A má toho hodně a nestíhá. Tak to vidím já.
Minulý měsíc jsem měl na cestě hned několik zásilek z různých zemí, a problémy byly [opakovaně - a zdá se že i jeden červnový balík mi teď do NJI zabloudil ...8-( ] JEN A POUZE s "priority mail" vypravovanými přes NJI.
To ale Tvé paranoidní představy samozřejmě nevyvrátí, že ? ;-)
vBulletin v3.5.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.