PDA

Zobrazit v plné verzi : Jak si vytvorit fakturu?

Johnyppe
27.05.2008, 13:16
Budu objednavat veci za cca 1000USD ze dvou shopu, s nejvetsi pravdepodobnosti se zbozi rozdeli do dvou zasilek a budu potrebovat ke kazde zasilce prilozit pravdive vyplnenou fakturu. Mam napsat ZS pri asistovanem nakupu, at si od tech shopu zazada o fakturu, kterou mi pak posle a pozdeji prilozi k balikum nebo si fakturu musim vyplnit sam podle vzoru? Diky za rady.

JirkaB
07.06.2008, 20:29
Já si myslím, že z e-shopu tam faktura bude přiložena automaticky a ty akorát můžeš požádat ZS, aby jí vyhodili. Každopádně při sestavování zásilky na ZS napiš, co po nich chceš.

joe8
08.06.2008, 16:20
Budu objednavat veci za cca 1000USD ze dvou shopu, s nejvetsi pravdepodobnosti se zbozi rozdeli do dvou zasilek a budu potrebovat ke kazde zasilce prilozit pravdive vyplnenou fakturu. Mam napsat ZS pri asistovanem nakupu, at si od tech shopu zazada o fakturu, kterou mi pak posle a pozdeji prilozi k balikum nebo si fakturu musim vyplnit sam podle vzoru? Diky za rady.

pokud budou oba balíčky odeslány ve stejném časovém úseku - stačí na celnici k posílaným podkladům dopsat, že zboží z fa. bylo rozděleno do dvou balíčků a proto je nutné vypočítat z této fa. clo a DPH pro oba balíčky.....už několikrát jsem to tak měl a bez problémů....samozřejmě je nutné vědět obě skladová čísla zásilek a dopsat je obě - aby věděli ke kterým dvěma se toto vztahuje...
Pokud budou poslány každý v jiném intervalu je to horší...

Několikrát jsem v balíčku fa. neměl i když jsem ZS žádal aby je ponechali (občas chybí od prodejce)a celníkům stačilo doložit např. prinscreen z nákupního košíku, nebo seznam obsažených věcí s cenami.....a vždy se jedná o balíčky přesahující částku 5000,-