Zobrazit v plné verzi : Co je to 4-digit Pay Pal code a kde ho vzit???
kukulinda
28.05.2008, 12:36
Ahojky vsem, uz zacinam byt pomalu silena z Pay Palu. Jejich informace jsou nesrozumitelne, nepresne, neuplne, nemaji na strankach moznost se primo nekoho zeptat z jejich firmy, jen temata, temata, zadny primy mail.
Zalozila jsem si ucet na Pay Palu, abych mohla nakupovat v Ebay a ma karta byla prijata (po nemalych problemech, kdy jsem musela vymenit Visa Electron, za Visa Clasic). Pak mi napsali, ze mam svou kartu potvrdit a vepsat 4-digit Pay Pal code from my card statement. Ale nikdo nenapsal, co ten "card statement" je, kde se nachazi, kde ho mam vzit. Ptala jsem se v diskusnich forech na Ebay, tam mi rekli, ze je to elektronicky vypis z moji banky. Kdyz jsem zkontaktovala svoji banku, rekli, ze mi v tomto nemohou pomoci. Fakt jsem bezradna. Na karte mi "visi" pending platba uz tyden a ja s tim nejsem schopna hnout. Prosim, pomozte nekdo!!!!!!!
C.G. Jung
28.05.2008, 14:04
Informace paypalu jsou naprosto srozumitelné a úplné. Chyba je na tvé straně. Kde vemeš 4místný kód se tam taky dozvíš. Stačí umět anglicky.
Jinak pro méně chápavé - ten kód najdete na výpisu z účtu, kde si Paypal strhnul zhruba 50,-. Ověřuje se tím účet. Peníze se vám po první transakci vrátí.
jak pise C.G. Jung - paypal naprosto bez problemu - mam ucet u mBank - na vypisu prvni 4 cisla z transakce dosazena na paypal a pohoda ;-)
B
kukulinda
28.05.2008, 16:34
To vam teda moc dekuju. Nevedela jsem, ze Pay Pal muzou pouzivat jen lide se spickovou znalosti anglictiny. Meli by to napsat i pro ty,kteri sice maji vysokou skolu, ale v anglictine neexceluji.
Zadny vypis z uctu mi neprisel, tudiz zadny kod nemam. Napsali mi pouze, ze karta byla prijata a smitec. Takze kde mam najit ten vypis z uctu? Koho mam zkontaktovat, aby mi ten vypis poslal?
kukulinda
28.05.2008, 17:00
Znova jsem peclive prosla vsechny emaily od Pay Palu ani jeden tam neni "card statement" s tim kodem.
Toto jsou vsechny maily, ktere mi od nich dosly. Ve kterem to teda ma byt???
Rada bych se nalinkovala a potvrdila, ale nemam ten kod!!!!!!Zadny jiny mail mi nedosel.
Link and confirm your card Wed May 28, 2008 14k
Link and confirm your card Sun May 25, 2008 14k
Link and confirm your card Sat May 24, 2008 14k
You have added a Credit Card Sat May 24, 2008 4k
Getting Started with your PayPal Account Fri May 23, 2008 23k
Activate Your PayPal Account! Fri May 23, 2008 16k
kukulinda
28.05.2008, 17:04
Uz jsem jim tech 50 Kc poslal aspon 3x a zadny kod jsem nedostala:o( Pro me to teda v pohode neni.
C.G. Jung
28.05.2008, 17:44
Výpis z účtu z banky, která ti vydala platební kartu.
ono je nejlepsi si zridit internetove bankovnictvi - ucet kontrolujes prez internet - jinak musis pockat na mesicni vypis z banky (jestli chodi) , nebo si zaskocit do banky at ti reknou cislo (nazev uctu) kde je slovo PAYPAL
to verifikacni (overovaci) cislo najdes JENOM na vypisu z banky (ne v mejlu) tim si overuji platnost karty a uctu
B
Tak se jdi zeptat na přepážku v bance, ať ti ukáže tvůj výpis z konta, protože jinak budeš muset čekat do konce měsíce až ti přijde výpis z účtu a tam se podíváš mělo by tam být napsáno pay-pal cena 50,- korun a 4 místné číslo s hvězdičkou, tak ať ti ho řekne a ty si ho doma doplníš a mělo by ti to fungovat, jinak add card, znamená přidat další kreditní kartu, já mám asi tři, nic si s toho nedělej učený z nebe nespadl. Kdyby něco tak mi napiš zpátky nebo soukromou zprávu a dáme to dohromady.
porotrico
28.05.2008, 22:31
To Kukulinda,
není potřeba mít vysokou školu, ale potřeba alespoň trošku chápat angličtinu.
Pokud jsi úspěšně vložila platební kartu do PayPalu, tak se PayPal snaží ověřit, jestli jsi skutečným vlastníkem karty.
No a jednoduché selské uvažování říká, že nejjednodušeji se to zjistí tak, že máš kromě karty přístup ještě ke svému výpisu z banky (neboli card statement). No a teď vyvstává problém. Jak spojit výpis z účtu a platební kartu. Opět jednoduché.
PayPal strhne nějakou zkušební transakci. Obvykle 50 Kč. Až se tato částka fyzicky strhne (tzv. proúčtuje), tak se ti v popisku transakce objeví kromě slovíčka PayPal ExpUse (Expanded Use) ještě 4 místné číslo.
A to je přesně to číslo, co chce PayPal, abys vložila do PayPalu.
Snad je to teď jasné.
kukulinda
28.05.2008, 22:37
Diky moc vsem, jste opravdu Zlaticka:o)
Ja mam ale prusvih. Ziju v Egypte a kartu mam z UniCredit Bank v Cechach. Zadne vypisy mi nechodi, zrusila jsem je, nejezdim do Cech casto a nechtela jsem, aby se mi neco vrsilo ve schrance. Elektronicke bankovnictvi nemam. Dnes jsem psala do sve banky a odpovedeli, ze mi v tomto nemohou pomoci. Takze jsem asi pekne namydlena:o(
kukulinda
28.05.2008, 22:41
pokud jsi cetl dal, tak ja to tak jednoduche nemam.
kukulinda
28.05.2008, 22:42
Je mi to naprosto jasne, ale jak jsem pochopila, ja se ke svemu kodu nedostanu. Takze co mam delat ted?
porotrico
28.05.2008, 23:31
Hmm, to je vyloženě nerozum nemít přímé bankovnictví.
S tím už ti nikdo nepomůže. Ledaže by byl někdo v ČR, kdo má dispoziční právo k tvému účtu. Například manžel, maminka nebo tak někdo. Pokud jsi však nikoho neurčila, tak se k tvému účtu nikdo nedostane, a tím pádem se nedostaneš ani ty k tomu 4-místnému číslu.
kukulinda
29.05.2008, 12:55
Inu zenska:-) jesteze je na internetu dost chlapu, ochotnych poradit, ikdyz ne vzdy prijemnych (nemluvim o Kim a o porotrico a bart). Podarilo se mi premluvit pracovnika banky a kod mi vydal, takze hura zaktivovat Pay Pal ucet a hura do Ebay nakupovat!
Blahopreju! Hodne stesti
B
Blahopřeji, já byla dneska na celnici pro balík, báječný doporučuji všem.
porotrico
30.05.2008, 15:10
Blahopřeji, já byla dneska na celnici pro balík, báječný doporučuji všem.
Ironie na pátou (alespoň), co?
kukulindo, nechapu tvoji posledni odpoved "inu, zenska". chtelas snad rict "inu, ja", nas ostatni bych do toho netahala. to, ze necemu nerozumis, nebude
zalezitost pohlavi.
vBulletin v3.5.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.