PDA

Zobrazit v plné verzi : Calculated shipping pro celý svět?

grmela
22.07.2008, 20:33
Dobrý den, mám následující problém: Prodal jsem na eBayi již pár věcí, vždy jsem ale poštovné uváděl jako flat-rate. Byly to totiž menší věci, tak nebyl problém je poslat běžným doporučeným psaním do 2 kg, kde je cena po celém světě stejná. Teď bych ale chtěl poslat nějakou větší věc, která je nad 2 kg. Zde je potřeba už použít některou z calculated služeb České pošty. To je ale právě ten problém -- eBay mi nenabízí nikde v Sell Your Item formuláři možnost vložení vlastní ceny přepravy (Calculated shipping) do jednotlivých zemí (mimo Spojené státy). Je tam jen USPS nebo UPS s americkými taxami za přepravu, což mi opravdu moc nepomůže.

Řešil už tento problém někdo? Nechci mít v listingu jen "Shipping: Worldwide" s tím, že v hledání se cena nezobrazí a bude tam jen See description, rád bych aby se zobrazila všude automaticky a já pak nemusel ceny pro všechny státy vypisovat do listingu ručně.

Forwardo
13.08.2008, 17:02
Varianta "na koleně":
no třeba kanadská brána Kyozou.com tohle řeší vložením formuláře vlastní kalkulačky pro výpočet ceny za shipping přímo do popisu aukce, do formuláře se jen natvrdo zadá hmotnost a o zbytek se postará externí stránka, kterou ti vyrobí slušný PHP kutil za dvě hodinky. Postačí k tomu tabulka tarifů české pošty pro jednotlivé zóny a přehled zón, tedy dvě jednoduché databázové tabulky.

varianta "zprostředkovaná":
samozřejmě je možností i použít přímo bránu Kyozou.com nebo Andale.com (ta je tuším u malých objemů zadarmo) přímo pro vypisování aukcí. Obě jsou značně komfortní od správy aukcí, přes hostování obrázků, správu inventáře, shipping labels až po právě tyto doplňkové funkce.

Existuje i spousta dalších služeb na podobném principu - Marketworks, Inkfrog, ...