Zobrazit v plné verzi : Chybějící zboží v zásilce
cchbc0643
15.08.2008, 14:30
Chtěla bych se zeptat, jestli se někomu z vás stalo,že v zásilce, která prošla celní kontrolou,chybělo zboží.
Včera mi byl doručen druhý balík z USA, který celníci prohlíželi, hodnota byla 294 USD a měla jsem u něj fakturu a chybělo mi v něm jedno zboží.Jelikož si celní deklarant odškrtával jednotlivé položky podle seznamu,tak vím, že zboží do ČR přišlo,ale mně už ne.
Oslovila jsem ihned celní úřad a ten mi dnes sdělil,že veškerou manipulaci se zásilkou provádí Česká pošta,tak jsem se vyděsila,co mi bude chybět v dalších zásilkách, které mám na cestě,pokud je budou rozdělávat.
Požádala jsem ČP o vyjádření,ale nic si od toho neslibuji.
Máte někdo podobnou zkušenost?
Mne se to stalo dvakrat. Jednou to bylo nedopatreni ZS, ktera mi zbozi dohledala a poslala v dalsim baliku. Podruhe mi chybel spodni dil plavek, ale neresila jsem to a objednala si ho znovu.
Forwardo
16.08.2008, 17:03
Já můžu říct za ZS, že se to skutečně občas stává, v expedici taky odškrtáváme každou položku několikrát při kompletaci i při balení a tu a tam přijde reklamace na nekompletní zásilku, která od nás očividně kompletní odešla.
V tomto ohledu je na čase, aby celnice přijala zodpovědnost za zásilky, když už se v nich hrabou a každá zásilka byla označena číslem pracovníka, který kontrolu prováděl. Každý by dostal štempl se svým číslem a ten by na krabici otisknul třeba na vnitřní stranu. Jednak by kohokoliv přešla chuť si vzít z balíku "desátek" a navíc by z toho vznikla i statistická informace - pokud přijde x stížností na razítko 666 tak je to jasná indicie, že pan František Belzebub krade a tím poškozuje příjemce i jméno celnice a může být naložen do proutěného koše a máchán ve Vltavě.
S tím je spojený i druhý nešvar - přebalování zásilek, některé zásilky jsou zabaleny opravdu naknop, protože Česká pošta má nejmenší rozměrové limity v Evropě a je dokonce jediná v EU, která se doposud nepodrobila evropskému standardu. No a takový elektronický přístroj se kterým si expedient hrál půl hodiny, aby jej ochránil před nástrahami letecké přepravy potom rozbalí moula s kšiltem, pomazlí se s novým imacem, pak se s ním rozloučí a ledabyle ho plácne zpátky do bedny, zapáskuje anonymní celní páskou a přidá fakturu na deset tisíc. Jaké je překvapení příjemce, že mu nový počítač přijde domů a má vysypaný displej a paradoxně i když ho máte pojištěný, tak Vám pošta nic nedá, protože to bylo podle nich špatně zabaleno. A na nikom si nic nevezmete, celnice Vám řekne, že neví v jakém to bylo stavu, když byla zásilka u nich a moula se krčí s hrnkem v koutku a tváří se, že dneska je to Nescafe fakt dobrý.
Takže závěr: CHCEME IDENTIFIKACI OSOB, KTERÉ MĚLY PŘÍSTUP K OBSAHU ZÁSILKY
Otázkou je, na koho se s tím obrátit, zda na zřizovatele pošty, jímž je úřad komunikační a nebo na ministerstvo vnitra, které je snad zřizovatelem celní správy. Rozhodně se tím musí někdo zabývat a myslím, že pro média by byla taková petice s konkrétními příklady příkoří docela zajímavým tématem, jako takové logické pokračování reportáží o přetížené poštovní celnici.
vBulletin v3.5.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.