PDA

Zobrazit v plné verzi : Reklamace

Lees
11.07.2006, 16:38
Dobrý den, mám zájem si obědnat foták Canon PowerShot A530 konrétně zde: http://www.beachcamera.com/shop/product.aspx?sku=CNPSA530

1)Dostane se ke mě zaruční list?
2)Pokud "ano" mohu reklamaci uplatnit v ČR a kde?

Zkrátka by mě zajimalo, jak by se řešila případná reklamace. Děkuji!

Forwardo
11.07.2006, 18:27
Pro nákup na beachcamera.com je třeba využít služeb asistovaného nákupu Zásilkové služby (http://www.zasilkovasluzba.com/services_assistance.php), protože prodejce nezasílá mimo území USA.

Záruční list se k Vám poté dostane zároveň se zbožím, faktura od prodejce zůstává buďto uložena u nás po následující tři roky a nebo je Vám zaslána na přání v separátní obálce za paušální poplatek 3 USD.

Záruku je třeba uplatňovat zase zpátky u prodejce. Aby se předešlo problémům hned na začátku, nabízí Zásilková služba dodatečné zpracování příchozích zásilek, kde si můžete vybrat vyfocení obsahu zásilky, případně vyzkoušení výrobku. Tím se dá ušetřit na poštovném, neboť reklamace jsou zasílány prodejci zpátky proti RMA číslu a toto poštovné platí prodejce.

V případě, že se závada projeví až později, pošlete zboží na reklamaci nejprve do svojí schránky a my za Vás reklamaci vyřídíme (platí pouze u nákupů provedených formou asistovaného nákupu).

A na závěr, záruky z obchodů v USA, až na několik málo výjimek, nelze uplatňovat v ČR, protože se jedná o rozdílné subjekty.

Velké firmy jako nabízejí celosvětovou záruku za příplatek, firma Dell ji má dokonce zadarmo, ale to proto, že vlastní i své pobočky po celém světě. Ony přípaltky by Vás ale asi moc nezajímaly, neboť jejich hodnota činí 20-25% hodnoty zboží.

Lees
12.07.2006, 13:09
Děkuji za vyčerpávající odpověď

sigiczek
18.07.2006, 01:21
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jestli má cenu dokupovat záruku square trade k refurbished produktům. Není v ní nějaký povedený trik, jako je zvykem u pojišťoven ??

Stalo se vám někdy, aby americká celnice reklamované zboží nepustila zpátky do USA ? Lze tomu nějak předcházet?

Díky za informace...

Forwardo
18.07.2006, 20:41
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jestli má cenu dokupovat záruku square trade k refurbished produktům. Není v ní nějaký povedený trik, jako je zvykem u pojišťoven ??

Stalo se vám někdy, aby americká celnice reklamované zboží nepustila zpátky do USA ? Lze tomu nějak předcházet?

Díky za informace...

Záruka od Square Trade je jistě užitečná věc, otázkou je ovšem její rozsah. Dle mého soudu, pokud je platba provedena přes Paypal, tak máte dostatečné prostředky na vymožení platby zpět, pokud předmět aukce neodpovídá popisu a pak taková záruka ztrácí na významu. Opakem je situace, kdy platbu provádíte šekem, přes Money Order, nebo nedejbože přes Western Union, pak se taková záruka samozřejmě hodí. Stejně je tomu u předmětů s hodnotou nad 1000 USD, které už Paypal nekryje.

Reklamované zboží je propuštěno do USA automaticky a bez problémů, pokud zde bylo nakoupeno.

sigiczek
18.07.2006, 22:24
Ještě v roce 1999, kdy nepanovala dnešní bezpečnostní situace jsem vracel do USA nějaké počítačové součástky, které tady byly na otestování a ačkoliv u toho byla původní faktura a všechny náležitosti, americká celnice se zasekla a museli jsme do USA faxovat prohlášení o FCC Compliance. Sice to nakonec prošlo, ale nabralo to zbytečné zdržení.

Když jsme nedávno posílali do Ameriky nějaké reklamní předměty - ty tedy z USA nepocházely - tak adresátům sice přišly, ale rozebrané a zničené. Pečlivý celník zřejmě hledal pekelný stroj...

Proto se trochu bojím, aby, pokud by bylo třeba něco nedejbože reklamovat, nedošel produkt v takovém stavu, že výrobce záruku neuzná.

Ale to ví zřejmě jen bůh a hvězdy ;). Zdravím do CA.

Záruka od Square Trade je jistě užitečná věc, otázkou je ovšem její rozsah. Dle mého soudu, pokud je platba provedena přes Paypal, tak máte dostatečné prostředky na vymožení platby zpět, pokud předmět aukce neodpovídá popisu a pak taková záruka ztrácí na významu. Opakem je situace, kdy platbu provádíte šekem, přes Money Order, nebo nedejbože přes Western Union, pak se taková záruka samozřejmě hodí. Stejně je tomu u předmětů s hodnotou nad 1000 USD, které už Paypal nekryje.

Reklamované zboží je propuštěno do USA automaticky a bez problémů, pokud zde bylo nakoupeno.

lubomir
08.08.2006, 20:20
Trochu odbočím z USA do EU.
Někomu se může hodit tato informace.
Před nákupem digikamery v NSR jsem mailem kontaktoval oficiální zastoupení firem Panasonic, JVC a Sony. Všichni mi shodně potvrdili, že vstupem ČR do EU se uznává nárok na plnou záruku (2 roky) i v případě, pokud je kamera koupena mimo ČR, tedy jen v EU. Shodně mi garantovali bezplatný servis po dobu dvou let.
Zajímavé však je, když čtete návod a záruční podmínky, tak tam jsou věty, které tomuto odporují. Píše se tam....záruka je uznána, pokud je koupena v ČR. Nicméně jsem si odpovědní maily od všech firem nechal zálohované pro případ sporu jako důkaz.

Dobrý den, mám zájem si obědnat foták Canon PowerShot A530 konrétně zde: http://www.beachcamera.com/shop/product.aspx?sku=CNPSA530

1)Dostane se ke mě zaruční list?
2)Pokud "ano" mohu reklamaci uplatnit v ČR a kde?

Zkrátka by mě zajimalo, jak by se řešila případná reklamace. Děkuji!