PDA

Zobrazit v plné verzi : Vyplatí či nevyplatí se mi nákup v USA ???

lubomir
27.07.2006, 21:23
Ahoj všem příznivcům internetového obchodu v USA !

Předem velice rád pochválím zdejšího Forwarda , který nás dobře informuje.
Přesto si dovolím napsat, že je málo NOVÝCH věcí z oblasti elektroniky, které se skutečně vyplatí v USA kupovat (abychom mohli řící - to je super cena) a většinou akční ceny se v konečné fázi pro nás srovnají s cenama, za které je koupíme u nás v ČR.

Provedl jsem srovnávací test čtyř výrobků z "akce" viz.příspěvek : Předškolní slevy na TigerDirect.com a dopadlo to následovně:

1. Notebook (Toshiba, HP) v akci za 499.99 USD (parametry:Celeron 1,6 GHz,pamět 256MB,HDD 40GB). Když použijete služeb zásilkové služby (vřele doporučuji!!!) tzn.platba a poslání výjde vás notebook na cca 13.000,-Kč
(do kalkulačky jsem zadal: cena zboží 500,poštovné 20,váha 2kg,airmail....a vyjde vám cca 12.730,- K tomu si připočtěte složení a převod Kč z ČR do USA...cca 250,-Kč...a jste na 13.000,-Kč. Teď se modlete, aby vám to celníci nezdanili clem a DPH.
NOVÝ notebook koupíte u nás v ČR na netu za cca 15.000 až 16.000,- (parametry: Celeron 1.6 GHz, paměť 512 MB !!!, HDD 60 GB!!!) a k tomu máte 2 ROKY ZÁRUKU !!!
Nezdá se mi rozumné ušetřit cca 2.500,-Kč a přijít o záruku.

2. LCD 19´´Monitor v akci za 149.99 USD (výsledná cena v kalkulačce + režie =cca 5.000,-Kč
U nás koupíte LCD 19´´ Beng za cca 6.500,- a zase se zárukou

3. Zvuková karta Creative Labs Platinum 179.99 USD (kalkulačka+režie cca =
5.000,-
U nás za 5.500,-Kč

4. Zvuková karta Creative Labs X-Fi Elite Pro za 369.99 USD (kalkulačka + režie cca 9.500,-Kč
U nás za 9.500,-Kč se zárukou

Ležím na netu skoro měsíc a porovnávám ceny různých NOVÝCH zboží v USA a v ČR (Mini věže, klávesy, foťáky ap.). Moje poznání je takové, že se to nevyplatí. Vemte si kolik času strávíte u netu vyhledáváním zboží, řešením různých otázek a taky do jisté míry tento obchod na dálku nese s sebou taky určitá rizika (přeprava zboží - poškození, ztráta zboží ap.)

Tak já nevím, docela jsem zklamaný.
Je taky možné, že existují jiné a levnější zdroje než se výše uvádějí - pak tedy hurá do kupování.
Co se skutečně většinou (ne však vždy!) vyplatí kupovat v USA, to je použité zboží přes eBay!
Toliko moje poznání. Lubomír

sigiczek
30.07.2006, 06:20
Vyplatí se například PDA, neboť občas se cena liší tak, že jsi schopen sehnat dvě za cenu, za jakou bys byl schopen to pořídit u nás.

Dále existuje řada věcí, které u nás seženeš jen těžko - starší serverové součástky, raritní filmy na DVD po dvou dolarech atd... Když si to pak ve schránce poskládáš, vyjde tě shipping mnohem levněji, než když bys posílal každou věc zvlášť.

Hledáním těch opravdových "dealů" musíš strávit trošku času a je už na tobě, jestli se to vyplatí nebo ne.

Gounes
30.07.2006, 09:29
Myslim ze celej tento thread je vytrzenej z kontextu.
Samozrejme jsou vyrobky ktere vyjdou nastejno ale jsou i vyrobky a tech je vetsina ktere opravdu vyjdou brutalne levneji zejmena ELektronika

Kdyz jsi tam uvadel ty priklady cen tak take uvedu nejake priklad veci kterou sem si tam koupil a na ktere sem o hoodne usetril
Ted se budeme bavit jen o realnych nakladech bez postovnich poplatku

Zacneme u monitoru konkretne ACER FERRARI F20
Cena u nas 18 344 KC http://www.nejlevnejsiobchod.cz/index.php?akce=detail&kom=PC&tri=140&ID=4762&lang=cz

Cena v USA 8662 KC http://shop.atriniti.com/product_info.php?products_model_id=48269B i kdyz si k teto cene pripoctes naklady na dopravu + marze porad usetris dost znacnou castku aby se to vyplatilo

To nemluvim o fotoaparatech , noteboocich a jiz zminovanych PDA

Staci jen umet poradne hledat , popripade vyuzivat Ebay

mikrovlny
30.07.2006, 09:56
Zdravicko
Ja kupuji pres ebay pouze mikrovlne merici pristroje a mohu rict srovnani.
Napriklad crystal detector koupil jsem 5 ks ( z toho jeden vadny) ale cena dohromady me stala 4.000KC, pritom u nas v CR koupim 1 stary za cenu kolem 12 000Kc !!! takze uspora markantni, dale sperktalni analyzer za 60.000KC , u nas dvojnasobek a to se opravdu vyplati ;-)
Nevetsi vyber maji stejne v hUSA , napriklad v Nemecku maji pouze 10 % toho co tady a skoro srovnatelne ceny jak v CR.
Bidovani zdar.
LK

dharma
30.07.2006, 23:55
Jsem muzikant :) a kupoval jsem jak na ebay tak veci nove a ted si to spocitame jak to vypadalo. Cca pred rokem sem kontaktoval ZS. Domluvil jsem se na ebay aukci kterou jsem potreboval vyhrat. Zesilovac Crate BV 300 kterej se prodaval v cechach v te dobe za 77.600,- sem sehnal na ebay za 999 USD, kytaru kterou jsem v cechach kupoval za 27.000,- jednalo se o Schecter C1 jsem sehnal na www.music123.com za 699,- USD a dalsi kytaru Fernandez Monterey Elite, kterou v cechach nesezenete vubec jsem si nechal poslat za 799,- (momentalne stoji 899 USD nebot zjistili ze je to dobrej prodejni trhak).

Pokracuji, za dopravu jsem dal 6.700,- u spolecnosti Schenker. Jede to sice kontejnerem ale ty dva mesice co to sem slo se vyplatilo. usetril jsem cca 70.000,- Kc. Do toho si zapocitejte 0,- CLO nebot hudebni nastroje jsou bez CLA a dan jsem platil 2.500,- a to mne jeste zprdnul chlapik z toho danovyho ze si mam davat ceny na nastroje do 50dolaru a ne jak jsem daval ja o neco vic :).

Takze tahle moje sranda kterou se bavim jiz skoro 20 let mne konecne potesila i v pripade mnohonasobne rozmlouvaneho nakupu v USA.

Diky moc ZS za super odvedenou praci a preju mnoho uspechu... (zbozi prislo super zabalene a bez vetsi ujmy na zdravi chapu ze lampovy zesilovac o vaze kolem 50 kg neni mozne dovezt uplne bez skrabnuti nic mene to jak prislo zbozi zabaleny od ZS musim smeknout).

A vy kdo resite podobne veci vrele doporucuju... O tom ze struny vyjdou na cca 60-100,- kc a u nas 220-350 je uz vec jako bonusek :) Mejte a dobre se bavte nakupem v USA, kde fakt jede :))))

lubomir
31.07.2006, 09:35
Opravdu, jsem potěšen, že reagujete na můj první příspěvek a že kupujete věci na kterých značně šetříte a děláte si tak radost. Rozhodně jsem to nemyslel nijak zle, když jsem si posteskl nad cenami NOVÝCH zboží. A vidíte, skutečně jsou i jiné zdroje.
Lubomír

rarasek
14.05.2008, 22:23
No vidím, že diskuse zde je kapánek starší a za tu dobu nám dolar pěkně spadnul. Teď se myslím vyplatí dvojnásob nakupvat v USA. Dokonce vznikli i nějaké stránky, které vám umožní nakupování v USA. Nemusíte se tak orientovat na USA webu, umět anglicky atd. Já osobně preferuji službu <a href="www.ehmehmehmehmehmehmehmehmehm.cz"><span style="color: rgb(51, 102, 255);">Levně z USA</span></a>. Hlavně mě zaujala možnost platit v korunách na český účet. Tak výhodným nákupům zdar :)

rarasek
20.05.2008, 21:49
Tak jsem nakoupil v USA nejake veci přes http://www.ehmehmehmehmehmehmehmehmehm.cz a musím říci, že se to vyplatí. Jen jsem si trochu poopravil svůj názor na to co se vyplatí jako nákup v USA. Myslel jsem si že jednoznačně elektronika, hlavně PC věci, nebo konzole. Ale neni tomu až tak, jednak je tonachylné na případné opravy a pak máme tu rozdílný DVD regiony, napětí v síti atd.

nana
21.05.2008, 01:30
mily rarasku,
neni ti trapny delat tady reklamu na jinou zasilatelskou sluzbu a tvarit se, ze prispivas do diskuze? hned dva prispevky po sobe na jedno a to same tema (dalsi mas jeste v jinem vlakne), to je dost pruhledny, nemyslis?

rarasek
21.05.2008, 09:06
ja myslim, ze dobre veci by se meli propagovat. O tom zadna. A co jsem cetl stiznosti, tak jsem proste neodolal napsat sve nadseni z jine sluzby. A nebo se tu smi delat propagace jen na zasilkovou?

joe8
21.05.2008, 09:25
ja myslim, ze dobre veci by se meli propagovat. O tom zadna. A co jsem cetl stiznosti, tak jsem proste neodolal napsat sve nadseni z jine sluzby. A nebo se tu smi delat propagace jen na zasilkovou?

Rarasku i 5-leté dítě by poznalo "skrytou" reklamu na ehmehmehmehmehmehmehmehmehm. Jejich služby jsou tak mizerné (hlavně co se po finanční stránce týče), že si nemyslím, že bys někoho nalákal. Za takové peníze, které chtějí....je to směšné......

rarasek
21.05.2008, 09:42
Joe8, kdyby to bylo tak jak pises, nedoporucoval bych je. Spocitej si to a porovnej ceny ze zasilkovou. Hlavne nezapomen zapocitat i skryte poplatky u zasilkove. Zadne predplaceni nejake schranky, zadne poplatky za to ze za tebe udelaji nakup, zadne poplatky za transakce, prevody. Jednotna cena smesnych 150kč a kdyz mas vic jak 3 kusy tak pak jen á75kč.

To u zasilkove nedostanes :(

Ale uprimne, nemelme o blbostech. Nasel jsem ji, jsem rad ze jsem ji nasel - zatim zadny problem jako u zasilkove a kdo chce at vyzkousi, kdo nechce at nechce. Je to na kazdem preci ne?

joe8
21.05.2008, 09:53
Joe8, kdyby to bylo tak jak pises, nedoporucoval bych je. Spocitej si to a porovnej ceny ze zasilkovou. Hlavne nezapomen zapocitat i skryte poplatky u zasilkove. Zadne predplaceni nejake schranky, zadne poplatky za to ze za tebe udelaji nakup, zadne poplatky za transakce, prevody. Jednotna cena smesnych 150kč a kdyz mas vic jak 3 kusy tak pak jen á75kč.

To u zasilkove nedostanes :(

Ale uprimne, nemelme o blbostech. Nasel jsem ji, jsem rad ze jsem ji nasel - zatim zadny problem jako u zasilkove a kdo chce at vyzkousi, kdo nechce at nechce. Je to na kazdem preci ne?

Ano je to na každém - takže nechápu, proč tady ostatní přesvědčuješ - našels je, seš rád, tím by měla tvoje konverzase o ehmehmehmehmehmehmehmehmehm končit....využívám ZS už poměrně dost dlouho, v průměru 100 asitovaných nákupů, cca. 30 odeslány velkých balíků - nikdy jsme neměl žádný prblém, občas se spožděním se musí počítat a poplatky mě přijdou směšné v částkách za které nakupuji....
takže se dá říct, my zůstaneme u ZS, ty si jdi na ehmehmehmehmehmehmehmehmehm - toť vše - každý má své vybrané - já zůstávám u prověřeného......

rarasek
21.05.2008, 10:19
Ale v pohode joe8, nerozciluj se. Delas jak kdyby ta zasilkova byla tvoje.
Ja nemel v umyslu uz tu napsat ani carku ohledne levne z usa, ale ty k tomu neustale neco prihazujes na co musim reagovat.
Naposledy jsi psal jak desne jsou drazi a proto jsi u ZS a hle oni maji 150kč za kus a je jim jedno ze o jak drahe zbozi jde.
Ja v zivote nepohanil ZS, dela co dela. Ty jsi levne ani nevyzkousel ani jsi nevedel o cenach a uz jsi ji hanil. Ci pristup je pak fer.
Fakt nechme toho to nikam nevede. Dal jsem svuj svobodny nazor, od toho fora jsou. A dal se soustredme spise co se fakt vyplalti z USA dovezt a na cem se da vydelat :) Souhlas ? :)

joe8
21.05.2008, 10:30
Ale v pohode joe8, nerozciluj se. Delas jak kdyby ta zasilkova byla tvoje.
Ja nemel v umyslu uz tu napsat ani carku ohledne levne z usa, ale ty k tomu neustale neco prihazujes na co musim reagovat.
Naposledy jsi psal jak desne jsou drazi a proto jsi u ZS a hle oni maji 150kč za kus a je jim jedno ze o jak drahe zbozi jde.
Ja v zivote nepohanil ZS, dela co dela. Ty jsi levne ani nevyzkousel ani jsi nevedel o cenach a uz jsi ji hanil. Ci pristup je pak fer.
Fakt nechme toho to nikam nevede. Dal jsem svuj svobodny nazor, od toho fora jsou. A dal se soustredme spise co se fakt vyplalti z USA dovezt a na cem se da vydelat :) Souhlas ? :)

jen jsem souhlasil s Nanou - toť vše....
myslím, že mám přehled ve firmách, kteé posyktují to co ZS.....
konec na téma ZS versus ehmehmehmehmehmehmehmehmehm