Zobrazit v plné verzi : clo a DPH pro hudební nástroje
Ahoj všem ,
budu potěšen, když mi někdo ze své zkušenosti poradí, jak provést dovoz zboží (mě zajímají klávesy a zvuk.moduly) do Čech (i za pomoci ZS - airmail, Parcel Polonez) tak, aby se člověk bezpečně vyhnul 19% DPH (když už ne clu). Zatím mám takové informace, které říkají, že je to ve "vyšší moci", tedy, že to může a nemusí projít bez DPH. Kudy to poslat ? Hraje roli rozměr balíku? (info říkají, že malé balíčky projdou, velké zřejmě ne - pak tedy, co je malý balík a odkud už je velký?)
Děkuji.
sigiczek
03.08.2006, 18:09
No, zatím to vždycky byla spíše loterie. Naposledy mě pobavilo, že velká a drahá zásilka prošla bez problémů a malou zásilku mi zadrželi. Zřejmě na tu velkou neměli místo na celní poště.
Ahoj !
My ostatní, budeme potěšeni, když nám do této rubriky napíší své zkušenosti s platbou cla a DPH, s jednáním FÚ ap. všichni, kteří už mají tyto platby a jednání za sebou. Napište všechny poznatky,názory a tipy. Děkuji za všechny.
Me zabavily jen jeden balik ze 4 co sem si zatim nechal poslat a to jeste v dobe kdy to nebylo tak vychytane jako ted.
Zadrzela mi ho celni posta a poslali mi doporucenej dopis, ze mi zadrzeli balicek a nebylo tam uvedeno zda se jedna o zbozi obchodniho charakteru ci nikoliv a at zavolam a podam vysvetleni
Sem tam druhej den volal rekl ze jsem fizicka osoba , nejedna se o zbozi obchodniho charakteru , jedna se o pouzite zbozi , :-)) nadiktoval cislo zasilky. chvilku to tam proverily a potom mi nafasovali DPH 19% ze 100 USD co bylo uvedeno v deklaraci. Clo sem neplatil . A za 2 dny mi dosla dobirka
Nakonec jsem byl rad ze to dopadlo aspon tak :-) , protoze to zbozi melo asi 5X vetsi hodnotu.
Me zabavily jen jeden balik ze 4 co sem si zatim nechal poslat a to jeste v dobe kdy to nebylo tak vychytane jako ted.
Zadrzela mi ho celni posta a poslali mi doporucenej dopis, ze mi zadrzeli balicek a nebylo tam uvedeno zda se jedna o zbozi obchodniho charakteru ci nikoliv a at zavolam a podam vysvetleni
Sem tam druhej den volal rekl ze jsem fizicka osoba , nejedna se o zbozi obchodniho charakteru , jedna se o pouzite zbozi , :-)) nadiktoval cislo zasilky. chvilku to tam proverily a potom mi nafasovali DPH 19% ze 100 USD co bylo uvedeno v deklaraci. Clo sem neplatil . A za 2 dny mi dosla dobirka
Nakonec jsem byl rad ze to dopadlo aspon tak :-) , protoze to zbozi melo asi 5X vetsi hodnotu.
A muzes prosim nastinit jakou hodnotu jsi u tech baliku co prosly udaval? Nebo na vsech bylo cca 100USD a jenom u jednoho zasahla 'vyssi moc' (nebo prochazejici sef) na celnici a naparili ti DPH? A na vsech balikach bylo zaskrtnute to policko Merchandise nebo neco jineho?
vBulletin v3.5.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.